Bidens og Kamala Harris’ grensekrise har forårsaket enorme problemer for hele landet, men ifølge presidenten går det mye bedre enn vi alle forventet, ha ha.

Sjokkerende video viser 750 migranter som er presset inn i et mottak for asylsøkere i El Paso, Texas. Det er mer enn seks ganger bygningens kapasitet, skriver New York Post.

Den republikanske representanten Tony Gonzales fra Texas filmet mengden av menn som står blant provisoriske senger i et rom som har plass til 120 personer. Han sa at behandlingssenteret håndterte rundt 6000 migranter den dagen, til tross for en maksimal kapasitet på 1000.

Under en pressekonferanse om grensekrisen og avviklingen av Title 42 kalte kongressmannen det et astronomisk tall. I en celle som skal ha plass til 90 personer, var det plassert 400–500, sa han, og la til: – Dette er ikke gode forhold.

Kanskje enda mer sjokkerende er det at alle migrantene er unge menn, men tenker vi tilbake til Europa anno 2015, er det likevel ikke så oppsiktsvekkende.

Sytti terrorister pågrepet siden oktober

New York Post rapporterer også at en afghansk statsborger på FBIs terrorovervåkningsliste ble stoppet da han krysset grensen inn til USA ulovlig sammen med en gruppe migranter i forrige uke.

Den mistenkte, som ikke er offentlig identifisert, ble pågrepet ved den sørlige grensen onsdag nær Otay Mesa i San Diego, California, fortalte kilder fra US Customs and Border Protection (CBP) til Fox News.

Etter at den afghanske statsborgeren ble pågrepet, viste en skanning av fingeravtrykket hans at han var på FBIs overvåkningsliste, Terrorist Screening Database.

CBP rapporterte i mars at siden oktober har minst 69 utenlandske statsborgere som er under terrorovervåkning av FBI blitt tatt i forsøk på å komme seg ulovlig inn i USA via den sørlige grensen.

Den republikanske representanten Darrell Issa, som representerer distriktet der den siste arrestasjonen skjedde, hevdet at slike nylige tilfeller er et direkte resultat av Biden-administrasjonens grensepolitikk.

Kamala Harris: Det er migranter på plenen vår

Texas fortsetter å busse migranter, og torsdag ble mer enn 30 menn, kvinner og barn satt av utenfor US Naval Observatory, som er vert for visepresidentens offisielle residens, ifølge New York Post. De fleste er fra Venezuela.

NBC rapporter at bussen var den andre som ankom Naval Observatory på mindre enn 24 timer. Den første slapp av nesten 40 individer.

Texas har sendt migranter til Harris’ hus og andre liberale enklaver siden i fjor i et forsøk på å demonstrere utfordringene som grensestater står overfor på grunn av migrasjonskrisen, og for å motbevise Harris, Biden og Mayorkas påstander om at grensen er sikker.

Forrige uke kunngjorde tjenestemenn fra Washington D.C.s kommune at kapasiteten i distriktets midlertidige overnattingsprogram var sprengt, med rundt 1249 migranter fra 370 familier fordelt på tre hoteller i området.

Texanere og amerikanere fortjener en ekte grense-tsar som vil ta tak i Bidens grensekrise, skriver guvernør Abbott på Twitter. I løpet av bare noen få måneder har Texas Border Czar Mike Banks gjort mer for å ta tak i grensekrisen enn det Kamala Harris har gjort.

Grensekrisen går mye bedre enn forventet, ha ha

Hendelsene nevnt ovenfor er bare en liten brøkdel av problemene Biden-administrasjonens grensepolitikk har utsatt landet for. Men som alle andre kriser Bidens presidentskap har forårsaket, er hans likeglade holdning rett og slett opprørende.

Reporter: Hvordan tror du det går ved grensen, sir?

Pres. Biden: Mye bedre enn dere alle forventet ha ha.

Reporter: Har du noen planer om å besøke grensen?

Biden: Ikke på kort sikt, nei. Nei, det ville bare være forstyrrende …


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.