Igjen har Joe Biden latt falle bemerkninger om svarte som oppfattes som nedlatende og fordomsfulle. Biden sa at i motsetning til svarte var latinos mangfoldige og uensartet. Uttalelsen falt ikke i jord og det gikk ikke mange timer før Biden måtte forklare hva han mente.

Det var til alt overmål til foreningen av svarte journalister at Biden sa dette. Han fikk spørsmål om han kom til å gjenoppta forbindelsen med Cuba og hvordan han trodde cubanere i Florida ville reagere.

During the interview, Biden was pressed over whether he would “re-engage” with Cuba as president—something the interviewer noted would have an impact on Cuban-American voters in Florida.

“Yes, yes,» Biden responded. «And by the way, what you all know, but most people don’t know, unlike the African American community, with notable exceptions, the Latino community is an incredibly diverse community with incredibly different attitudes about different things.”

Litt senere på dagen begynte Biden å ro:

“Earlier today, I made some comments about diversity in the African American and Latino communities that I want to clarify,» Biden wrote on Twitter. ”In no way did I mean to suggest the African American community is a monolith—not by identity, not on issues, not at all.

Men skaden var skjedd og det er ikke første gangen. For noen uker siden sa Biden til en svart radiotalkshowvert at hvis noen svarte vurderte å stemme på Trump var de ikke svarte. Det falt ikke i god jord. Det er ikke opp til Biden å definere hvem som er svarte. Igjen var det en nedlatende side som kom frem.

Svarte vil ikke bli behandlet som en gruppe. De er lei av at Demokratene forventer at de skal stemme på dem.

Trump tvitret at Biden mistet de svartes stemmer:

“Sleepy Joe Biden just lost the Black Vote. This statement is a disaster from which there is no recovery!”

Biden har hatt flere merkelige uttalelser den senere tid.

Also this week, Biden raised eyebrows in an interview with CBS News correspondent Errol Barnett over whether he has taken a cognitive test.

«No, I haven’t taken a test. Why the hell would I take a test? Come on, man. That’s like saying you, before you got on this program, you take a test where you’re taking cocaine or not. What do you think? Huh? Are you a junkie?» Biden told Barnett, who is Black.

Men det er helt mot slutten hvor Biden snubler over ordet «fitness» som er mest avslørende. Biden klarer ikke fullføre hverken setninger eller resonnement.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.