Det holder ikke å være mørkhudet fra topp til tå: Hvis man ikke danser etter Demokratenes pipe, er man en raseforræder. Dette merker radioverten og guvernørkandidaten i California, Larry Elder.

En kommentar  ble publisert i  Los Angeles Times 20. august  med følgende overskrift:

Larry elder is the black face of white supremacy. You’ve been warned

Det minner om Biden, som sa at de som stemte på Trump ikke kunne kalle seg svarte. Det er noe fryktelig nedlatende ved denne holdningen.

Elder ligger i front blant kandidatene som kan velges til guvernør hvis sittende guvernør Gary Newsom blir avsatt. Det vil i så fall være en sensasjon. For Elder er republikaner og Trump-tilhenger i en delstat som er dominert av Demokrater og Trump-hatere.

Men Newsom har gjort så mange tabber at en recall-avstemning tvang seg fram. Byene i California, som en gang var forbilder for hele verden, har blitt redusert til hjemsted for titusener av hjemløse, narkomane og kriminelle. Man har egne etater som har som jobb å samle inn avføring. Ikke fra katter og hunder, men fra mennesker.

Newsom stengte ned staten, og nektet befolkningen sosialt samvær. Men selv feiret han på den verdensberømte restauranten French Laundry, i et klart brudd på koronaregler han selv hadde innført.

Les også: En regel for folket, men ikke for dem som vedtar den

De stadig økende skattene får selskaper til å flytte ut av delstaten. California har gått fra å være en solfylt drøm til et rent mareritt.

Larry Elder vil endre politikken som har ført California ut i en krise. Han mangler politisk erfaring, og er mest kjent som radiovert med kontroversielle meninger. Han blir et soleklart offer for mediaeliten. Men Elder er en fighter, og slår tilbake.

Det var Erika D. Smith som skrev artikkelen. Hun anklaget blant annet Elder for å støtte systemisk rasistisk politikk som ville skade svarte mennesker.

I et intervju hos Hannity beskriver programlederen artikkelen som «ond og rasistisk».

– I anticipated that would happen. This is why a lot of people don’t go into politics because of the politics of personal destruction.

– Apparently you can say anything about an African American and it’s fine, svarte Hannity litt senere.

Nå følger Smith opp med en selvmedlidende spalte om alle de negative reaksjonene hun har fått i ettertid.

For a solid week, I’ve been getting hundreds of racist messages from Elder’s angry, mostly self-proclaimed white supporters. People who, in their attempts to defend one Black man, seem to have no problem resorting to anti-Black tropes to tear down not just me, but Black people en masse.

Smith siterer «Richard» og «Berry»:

«You clearly got to your position from affirmative action!! Not like Larry Elder, any black person who is successful and made something of himself without crying being a victim because of his race.»

«Stop blaming others and take responsibility for the sickening black culture in the inner cities. 95% of black men are killed by black men. 95% illiteracy rate. Teenage pregnancies and living a career off the welfare plantation.»

Smith innrømmer at hun skjønner hvorfor Elder treffer en nerve hos en del av innbyggerne i California. Også Smith er lei av det store antallet hjemløse, de økende prisene, og de forvirrende og uklare beskjedene fra Newson-administrasjonen i forbindelse med Covid-19.

Det er vel mer avslørende enn forvirrende, når Newson gir blanke i sine egne regler?

Men Elder minner om Trump! Da går alarmen hos Smith.

But watching Elder make campaign stops across California reminds me of watching former President Trump pitch Black voters while he was running for president the first time: “You’re living in poverty, your schools are no good, you have no jobs, 58% of your youth is unemployed. What the hell do you have to lose?”

Man kan jo påpeke at spørsmålet faktisk er relevant: Hva har de egentlig å tape? Byer som har vært styrt av Demokratene nesten uavbrutt siden andre verdenskrig, er også de mest voldelige, fattigste og nitriste byene i USA.

Chicago er et eksempel på dette, hvor borgermester Lori Lightfoot ikke ville la seg intervjue av hvite journalister. Antall skyteepisoder er på epidemisk nivå, i en by med svært strenge våpenlover.

Casting what, for most Democrats, would be a protest vote against Newsom would put Elder in a position to become governor — and open the door to far-right thinking and white supremacist policies supported by people like a Micah,who sent me a screenshot of the Wikipedia entry for the N-word.

Les også: Den endeløse volden fortsetter i USA

Å støtte en mørkhudet og økonomisk vellykket mann er altså som å støtte «white supremacy». Dette minner om The National Museum of African American History & Culture, en del av det nasjonalt drevne Smithsonian Institution, som beskrev «hvithet» slik for en tid tilbake:

Individualisme, hardt arbeid, kjernefamilien, fremskritt, respekt for autoriteter og utsatt nytelse, alt dette er tegn på hvithet.

Stakkars Smith lider, og føler seg som en slave:

As for me, I’m seen like most Black people — a supposed “slave” to Democrats because I “love to play the victim.”

I’m also apparently a racist. But why, I’m still not entirely sure. For agreeing with Melina Abdullah, co-founder of Black Lives Matter Los Angeles, that Elder is “a Black face on white supremacy”?

Med et sannhetsvitne som Abdullah, som har tjent et antall millioner kroner på sin aktivisme, er veien til den postmoderne himmelen kort.

Hudfarge er ikke til hinder for å være en white supremacist. Det holder med feil politisk overbevisning:

On Wednesday, Elder’s campaign released a TV ad touting that he once “walked those hard streets” of South-Central L.A. He also asks: “Do I look like a white supremacist?” Skin color and upbringing don’t preclude anyone from being an enabler of white supremacy, though.

Here’s the thing: People who are not Black don’t get to make decisions about what we feel is best for us.

OK? Så hvis en hvit person, som sittende guvernør Newsom, eller sittende president Joe Biden, har meninger om hvordan man forbedrer situasjonen i de indre bydelene, så skal den svarte befolkningen bare ignorere dettte, på grunn av hudfarge?

Elder er en svart mann, så han må få lov til å uttale seg, skriver Smith. Men hun mener det holder med at han får en stemme som radiovert. Og så appellerer han ikke til de venstrevridde.

Elder is, of course, a Black man and so he absolutely does get a say — and he has been saying a lot for a lot of years on his conservative radio talk show. That includes his notorious Rush Limbaugh-style attacks on Black people and Black elected officials, the same sort of “politics of personal destruction” that he now denounces.

The problem for Elder is that, for just as many years, he has failed to persuade a majority of Black Californians that what he’s saying is right and so he remains woefully outnumbered by those of us who lean left.

Elder ønsker ikke en minstelønn (det har vi heller ikke i Norge), og er negativ til å innføre garantert inntekt for alle på grunn av Covid-19. Han nekter for at politiet er gjennomsyret av strukturell rasisme.

Smith foretrekker derfor en rik hvit mann enn en svart mann som Elder, som kjempet seg ut av fattigdommen. Hun skriver dette i rene ord.

So, yes, I do believe that a wealthy white man will do less damage to Black Californians than Elder, a Black man who rose from poverty.

The reason is simple. Newsom is at least trying to do what most of us want by addressing the root causes of our problems by dismantling white supremacy, not by embracing as supporters some of the very people who embody it.

Rike, hvite menn støtter Demokratene, woke, klimahysteri, LGBT-galskap, kanselleringskultur og alle former for angrep på ytringsfriheten. Derfor er de ønskelige i posisjon, hvis man er en mørkhudet «liberal».

En svart mann som kom fra fattigdom og skapte seg en karriere ved egeninnsats og talent? Not so much, siden han avslører at dette faktisk er mulig, selv i USA.

Larry Elder er på mange måte en cowboy, og skal ikke presenteres som en frelser. Men at han blir kalt et symbol på white supremacy blir rett og slett for dumt. Men dette er nivået på den politiske debatten i dagens USA.

Som Tucker Carlson påpeker, reageres det også på at Elder har utfordret ortodokse meninger om vold mot kvinner, og i tillegg har kommet med provoserende kommentarer i sitt radioshow. Slikt går jo ikke an, det forstyrrer idyllen.

Se innslaget om Larry Elder på Tucker Carlson nedenfor.
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.