Guvernør Gavin Newsom (D) sa i et intervju med ABC’s «The Wiew» onsdag at Fox News utnytter kriminaliteten i California politisk, ved sin dekning av innbruddsbølgen som har plaget delstaten den siste tiden.

Newsom, som selv eier flere vinbutikker som har blitt rammet av innbrudd, fikk spørsmål fra Joy Behar:

 “California is seeing a wave of smash-and-grab robberies, where mobs ransack retail stores. Your own business has been robbed multiple times in the past year. You have a couple of wine stores, I understand. Critics in law enforcement blame this on your lax bail and theft policies emboldening criminals. Here is your chance to tell us.”

Newsom ga følgende svar:

“They couldn’t even identify what they were referring to as it relates to those policies, so that is a lot of rhetoric. That said, it’s unacceptable what is happening. Those images are unacceptable. I can give you facts, and I’m happy to share them, but there are feelings as well. Feelings matter more. Do I feel safe? Do I feel protected? When you see these flash mobs — ”

Behar avbryter og spør om disse gjengene er organiserte. Newsom sier seg enig, men velger å rette oppmerksomheten mot kriminaliteten i andre delstater.

“Very organized. I just want to note we’re calling it out. There’s no excuse. We don’t condone that kind of behavior. We want to arrest and prosecute folks, and we are doing that. We just announced a six-year sentence for an organized ring just last week. There have been prosecutions, and there have been arrests in L.A. and San Francisco.

We recognize that we have to do more and better. But it’s not unique to California. You have seen it in Chicago and Minnesota. This is not unique. Property crime has gone up in many, many states, red, not just blue states. Violent crime and property crime, for example is higher in Texas than in California, I don’t see that on Fox News.”

Chicago er styrt av Demokratene. Minnesota er styrt av Demokratene. Sammenligningen med Texas er interessant. For også i Texas har Demokratene tatt over styringen i mange store byer.

Houston har vært styrt av Demokratene siden 1982. Kun to borgermestere fra Republikanerne har sittet siden  andre verdenskrig. I Austin regjerer Steve Adler, også Demokrat. Hans «Defund the police»-politikk kan jo ha noe av skylden for at antall drap stiger i byen.

Dallas har vært kontrollert av Demokratene siden 2011. I San Antonio er Ron Nirenberg borgermester. Han identifiserer seg som uavhengig, men oppfattes av de fleste som proggressiv. Han tok over etter Ivy Taylor, som også kalte seg uavhengig, men som var en registrert Demokrat. Hun etterfulgte forøvrig Julian Castro, du kan jo gjette hvilket parti han tilhørte.

Dessuten ligger Texas på grensen mot Mexico, som på grunn av Biden-regimets hodeløse politikk nå er åpnet på vidt gap. Det er vel ikke utenkelig at dette påvirker kriminalstatistikken i Texas?

I tillegg har California avkriminalisert tyverier under 950 USD, så lenge tyvene bare stjeler nødvendigheter. Da synker jo kriminaliteten, på papiret.

Because of this law, California is extending an open invitation to anyone to walk in and take. Just like that—since they know that police or prosecutors won’t bother with a misdemeanor complaint and that store personnel won’t stop them.

Tidligere drømte folk om California. For i LA var det «varmt og trygt».

Nå er det guvernøren av California som drømmer. Og mange flytter ut av den vanstyrte delstaten. Slik ender utopien til hippiene.

Breitbart

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.