Chauvin-dommen er ikke nok for den radikale fløy i Demokratene og blant BLM og Antifa. De vil ha mer. Den er en stor skuffelse for moderate amerikanere som ønsker å leve i et lov og orden-samfunn.

Demokratene har for lengst kastet loddet og vil ha makten og definere loven. En av dem er Minnesotas justisminister, Keith Ellison, som mener dommen bare er begynnelsen.

«This has to end. We need true justice,» Ellison said. «That’s not one case — that is a social transformation that says no one is beneath the law and no one is above it. This verdict reminds us that we must make enduring, systemic societal change.»

Ellison er for Antifa. Han står i den radikale tradisjonen som vil rive alt ned. Når Amnestys Jon-Peder Egenæs tror/håper at dommen kan være begynnelsen på noe nytt, så er han enten naiv eller uvitende om den politiske situasjonen i USA.

Dommen vil øke avstanden.

Konservative amerikanere har fått et nytt ideal etter Trump: Floridas guvernør Ron DeSantis har tatt kampen opp med woke-ideologien. På punkt etter punkt utfordrer han dem og de er rasende. Nå sist fikk han vedtatt en anti-opprørs-lov. Den vet Demokratene er retten mot deres fotfolk, derfor vil de ha den fjernet, liksom de vil ha fjernet alt som hindrer deres vei mot herredømmet.

Men folk flokker til Florida som er blitt kjent som Freedom State.

Lara Loga setter ord på folks følelser: Amerikanere er lov – og orden-folk. De vil ha politi.

LARA LOGAN: Well, that’s how you know that Governor DeSantis is doing the right thing in the eyes of millions of Americans, because his critics are hammering him. And what you’re not hearing from is all the people who support Governor DeSantis, which is typical of what’s going on at the moment, which is where you only hear from one kind of view of America. You only hear from one set of people in terms of how they see this country and where they want this country to go. But it doesn’t mean that all the other the millions of Americans who don’t agree don’t exist.

Amerikanere liker ikke politikere som snakker i gåter. Som sier de vil «reimagine policing», tenke nytt om hvordan man driver politiarbeid.

lots of euphemisms for social justice and, you know, mental health and wellbeing and using social services instead of the police.

These are just words that are used to cover up what is the real agenda here, which is to, you know, really to get rid of the police force and the penal system, you know, and get rid of prisons. If you look at Oakland, California, they closed their prison and nobody even blinked. You know, you don’t hear anything about it. And crime isn’t better in San Francisco. It’s worse, but nobody cares.

California er ved å bli et skrekkeksempel på Demokratisk styre. Guvernør Gavin Newsom tvitret at «George Floyd ville vært i live i dag hvis han hadde sett ut som meg.» Newsom får alt til å handle om seg.

Venstresiden har litt for mange ganger gjort spesielle politiofre til ikoner for sin sak. De bruker dem. Så pipler sannheten frem og den er annerledes. Er det noen som ikke passer til å være ikon så er det George Floyd.

«We need justice for Daunte Wright[,] Adam Toledo[,] Tamir Rice[,] Breonna Taylor and everyone else we’ve lost,» Bowman continued.

Rep. Ilhan Omar, D-Minn., celebrated «long overdue» justice.

«This feels different for our community, justice feels new and long overdue. Rejoice, my beloved community. Grateful to [Attorney General Keith Ellison], jurors, and everyone who made this possible. Alhamdulillah!!» Omar wrote on Twitter.

Bortsett fra en hard kjerne synes amerikanere flest at dette er usmakelig. De fikk nok av BLM i fjor og Antifa har de aldri likt.

60-årene gjentar seg. Aktivistene tror de rir på en historisk bølge og har fremtiden for seg. I virkeligheten har de liten støtte. Den store forskjellen som lurer dem til å tro de har folk med seg, er støtten fra Corporate America, Big Tech, Hollywood og mediene. Det er denne støtten som har polarisert USA og plassert Biden i Det hvite hus.

Men Demokratene gaper over for mye: De slipper mobben løs i gatene – det ser alle – og de har inngått allianse med Kina, USAs største fiende. Hvordan skal dette gå bra?

I mellomtiden spiller de rasekortet for alt det er verdt. De dytter det på unger og lærere er som rene rødegardister. Rase og flytende kjønn er langt, langt ute for de fleste amerikanere.

Etter normale lover skulle det komme en backlash nedenfra. Men ingenting er normalt.

Ikke glem hvor Mar a-Lago ligger. Freedom State kan bli et farlig symbol for Demokratene.

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.