Konflikten mellom Disney og Florida-guvernør Ron DeSantis ble ytterligere trappet opp onsdag da underholdningsgiganten saksøkte den republikanske guvernøren.

Dette melder NTB.

Disney, som blant annet driver fornøyelsesparken Disneyworld, mener at de straffes av Floridas politiske ledelse etter å ha kritisert delstatens nye LGBTQ+-lover.

NTB innleder altså uten å bruke begrepet «Don’t Say Gay»-loven, men det holder ikke hele artikkelen igjennom.

Disney, som blant annet driver fornøyelsesparken Disneyworld, mener at de straffes av Floridas politiske ledelse etter å ha kritisert delstatens nye LGBTQ+-lover.

DeSantis har det siste året økt presset og fjernet flere av Disneyworlds rettigheter. Blant annet har han skrevet under på en lov som opphevet Disneyworlds særstatus som distrikt med tilnærmet selvstyre.

Disney mener det er en hevnaksjon for kritikken konsernet har kommet med.

Underholdningsgiganten har vært en av de hardeste kritikerne av den kontroversielle «Don’t Say Gay»-loven, som forbyr skoler å undervise i seksualitet og kjønnsidentitet fra førskole til 3. trinn.

Disneyworld har i flere tiår vært belønnet med enorme skattefritak, disse ble avsluttet av guvernør DeSantis etter at Disney hev seg på kritikken av delstaten Florida, da de forbød at barn under 9 år skulle indoktrineres i LGBTQ-ideologi på skolen og i barnehagene.

Loven inneholdt ikke ordet «gay» i det hele tatt. Men transaktivistene klikket som vanlig, og fikk støtte fra venstreliberale medier og woke selskaper som Disney.

Wall Street Journal har flere detaljer. Søksmålet skal blant annet inneholde følgende.

«This government action was patently retaliatory, patently anti-business, and patently unconstitutional. But the Governor and his allies have made clear they do not care and will not stop.»

Det står absolutt ingenting i den amerikanske konstitusjonen om at delstater forplikter seg til å indoktrinere skolebarn i uvitenskapelig woke sludder. Men for Disney er dette som sannheter å regne.

I realiteten handler det om å follow the money.

The apparent trigger for the lawsuit was the action Wednesday morning by the Central Florida Tourism Oversight District (CTFTOD) board of supervisors, which oversees a special tax district that includes Walt Disney World Resort and that the company effectively controlled for decades.

They criticized agreements cemented by Disney in February, shortly before the new board, aligned with Mr. DeSantis, took over.

Siden de tidligere håndplukkede styremedlemmene i CTFTOD ble skiftet ut av DeSantis, mener Disney at det er DeSantis som har skapt problemene. For kun woke, venstrevridde styremedlemmer er egnet for slik håndplukking, som venstresiden i USA er spesialister på.

DeSantis erklærte nylig at han vil utvide forbudet mot indoktrinering i LGBTQ-ideologi helt opp til offentlig finansierte high shcools.

Les også:

Florida forbyr opplæring i LGBTQ-ideologi i alle trinn på grunnskolen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.