Paul og Nancy Pelosis hjem i San Francisco. Foto: Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Den siktede etter angrepet mot Nancy Pelosis mann, ville ta politikeren som gissel. Angriperen beskrives av naboer som en venstrevridd BLM-tilhenger, noe som ikke nevnes i store norske medier.

Mannen er nå siktet på føderalt nivå for blant annet drapsforsøk, opplyste statsadvokat Brooke Jenkins på en pressekonferanse mandag kveld, skriver NTB-AP-AFP.

– Dette huset og kongresslederen var et spesifikt mål. Dette var politisk motivert, sa hun i forbindelse med at siktelsene mot angriperen ble lagt fram.

Han blir også siktet for å ha utøvd vold mot ektefellen til en amerikansk politiker og for kidnappingsforsøk.

Gissel

Paul Pelosi ble angrepet i ekteparets bolig i San Francisco fredag kveld. Nancy Pelosi var ikke hjemme, hun var i Washington da angrepet skjedde. Paul Pelosi ble slått i hodet med en hammer og fikk brudd på hjerneskallen i angrepet. Angriperen David DePape skal ha ropt «Hvor er Nancy?».

I siktelsen fra påtalemyndigheten står det blant annet at angriperen skal ha forklart at han tok med seg strips for å holde Nancy Pelosi som gissel for å «snakke med henne», og at han anser henne som «lederen for mengden av løgner fortalt av Demokratene».

Han har også forklart at han ville sluppet henne fri dersom hun fortalte «sannheten», men at dersom hun ikke gjorde det, ville han knuse kneskålene hennes.

Mediene prøver å vinkle saken

Angrepet er av mediene blitt fremstilt som om mannen støttet Republikanerne. Men han var tvert imot en venstreorientert BLM-tilhenger, i likhet med sin familie.

«Det jeg vet om familien, er at de er veldig radikale aktivister», sa en av DePapes naboer,

Document har omtalt dette inngående her:

Inntrengeren i Pelosis hjem var en venstrevridd psykotisk mann, sier naboene

Hans motstand mot Demokratene var således et uttrykk for at han mener de ikke støtter hans venstrevridde synspunkter i tilstrekkelig grad. En slik misnøye med Demokratene finnes i dag i store deler av den ytterliggående og voldelige venstresiden i USA.

Rettsmøte

Den 42-årige angriperen har foreløpig ikke fått oppnevnt advokat. Han skal i et rettsmøte tirsdag, og påtalemyndigheten vil be om at han holdes fengslet og ikke kan løslates mot kausjon.

Angrepet har skapt sterke reaksjoner i USA, spesielt blant politikere. President Joe Biden fordømte angrepet på det sterkeste fra talerstolen i Philadelphia lørdag, og kalte det «foraktelig».

Også tidligere president Donald Trump har fordømt angrepet mot Paul Pelosi, og kalte det «forferdelig» da han snakket med den konservative spanskspråklige nyhetssiden Americano Media.

Les også: 

Sint Biden legger skylda for overfall på Paul Pelosi på GOP

Viktige bøker! Bestill fra Document forlag:
Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.