I en tale i Representantenes hus torsdag sa Pelosi som forventet at hun ikke vil ta gjenvalg som Demokratenes leder i Representantenes hus.

– Tiden har kommet for en ny generasjon å lede Demokratenes partigruppe, sa hun i talen sin. Pelosi har vært leder for Demokratene i Representantenes hus i nesten 20 år.

Hun fortsetter som speaker i Representantens hus fram til den nye forsamlingen trer sammen i januar. (NTB)

Det har vært mange spekulasjoner om Pelosis politiske framtid, etter at Demokratene har mistet flertallet i Representantenes hus. Flere har bedt den 82 år gamle Pelosi å slippe til yngre krefter i partiledelsen.

Pelosi sa i talen at hun fortsatt vil representere  San Francisco i Kongressen.

I sommer og høst har Pelosi fått mye oppmerksomhet, både på grunn av sitt besøk i Taiwan i august, og på grunn av at ektemannen Paul Pelosi ble utsatt for et voldelig angrep i oktober. I talen torsdag takket hun for all støtten hun og mannen har fått etter angrepet.

I sin tale pekte Pelosi på at å tjene sitt land i Kongressen var en oppgave fylt av plikt og ansvar for nasjonen. Nå ser hun frem til å overlate dette ansvaret til yngre krefter.

Talen ble sendt direkte på blant annet New York Times.

For me the hour’s come for a new generation to lead the Democratic caucus that I so deeply respect. And I am grateful that so many are ready and willing to shoulder this awesome responsibility.

Pelosi har blitt rikelig belønnet for sitt arbeid, og har opparbeidet en formue på hele 135 millioner dollar.

I sin tale fremhevet Pelosi også hvor fantastisk det er at Kongressen har blitt mer mangfoldig i hennes periode. Hun beskrev det som et stort fremskritt at antalle kvinnelige representanter hadde økt kraftig, og at LGBTQ-folk og minoriteter var sterkere representert.

Hun var også innom 6. januar, som Pelosi beskrev som et eksempel på hvor sårbart demokratiet i USA er. Samtidig mente hun at det at såkalte valgfornektere ikke gjorde et godt valg i mellomvalget nylig viser at demokratiets verdier i USA består.

Størst applaus fikk Pelosi da hun nevnte sin ektemann Paul, som er under rekonvalens etter den merkelige hendelsen som involverte den psykotiske, venstrevridde mannen David DePape, men som Biden og andre Demokrater ga Republikanere skylden for.

President Joe Biden beskriver Pelosi som en «arg forsvarer av demokratiet.»

– Amerikanerne står i dyp takknemlighetsgjeld til Pelosi, sier Biden.

Etter talen ble Pelosi omringet av Demokrater som ga henne kyss og klemmer.

Les også:

Biden fortsetter å gi Republikanere skylden for angrepet på Paul Pelosi

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.