Det er blitt skrevet mye i avisene om mannen som tok seg inn i Nancy Pelosis hus i San Francisco og angrep hennes mann med en hammer. NTB gjentar det som amerikanske medier formidler:

Den 42 år gamle gjerningsmannen ble pågrepet på stedet av politiet som kom til Pelosis hus. Politiet sier at han har spredt høyreekstreme holdninger, antisemittisme og konspirasjonsteorier som QAnon i sosiale medier.

Men andre leter litt mer etter sannheten om inntrengeren, David DePape. Blant dem er den kjente forfatteren Michael Shellenberger, som blant annet skrev den glimrende boken San Fransicko, om hvordan de progressive politikerne i USA ødelegger byene ved å forstå de narkomane, kriminelle og mentalt syke i hjel og slik tilrettelegge for en eskalerende destruktiv adferd.

I boken San Fransicko avslører Shellenberger at det underliggende problemet ikke er mangel på bolig eller penger til sosiale programmer. Det virkelige problemet er en ideologi som utpeker noen mennesker som ofre med rett til destruktiv atferd. Resultatet er en undergraving av verdiene som gjør byer, og selve sivilisasjonen mulig. Shellenberger, som selv kommer fra venstresiden, skriver om hvordan alle de store byene på USAs vestkyst er blitt ødelagte av demokratenes politikk.

Avisen San Francisco Chronicle skriver at et familiemedlem hevder at det David DePape sa i hjemmet til Pelosi, var: «We’re waiting for Nancy»:

David DePape, mistenkt for angrepet på Nancy Pelosis ektemann Paul inne i San Francisco-hjemmet deres, hadde til hensikt å binde ham «til Nancy kom hjem», ifølge et familiemedlem som snakket med NBC News. Kilden la til at når politiet kom inn i hjemmet, sa den mistenkte: «Vi venter på Nancy.»

David DePape, the suspect in the attack of Nancy Pelosi’s husband Paul inside their San Francisco home, intended to tie him up “until Nancy got home,” according to a family member who spoke with NBC News. The source added that once police entered the home, the suspect said, “We are waiting for Nancy.”

I samme avis vises også bilder av David DePape som danser med et nudistektepar på gaten i San Francisco. DePape var forlover i bryllupet og livnærte seg ved å selge smykker laget av hamp. DePape var også en kjent nudist-aktivist.

Avisen skriver videre:

Ron DePape, som sa at David DePape er brorens stesønn fra et tidligere ekteskap, sa at han våknet til nyhetene og har følt seg «syk av den grunn.» «Vi har ingen kontakt med ham, og vi er bare triste og lei oss for Pelosi-familien», sa Ron DePape. «Det er bare en trist hendelse. Det må være psykiske problemer han har båret på, vil jeg tro.» Ron DePape, som bor i Powell River, British Columbia, sa at David DePape bodde i Powell River en kort stund før han «i tidlig alder» dro for å følge en kjæreste som bodde i USA. «Han nektet å ha kontakt med noen familie», sa Ron DePape. «Han forsvant, rett og slett.»

DePape tilhørte en gruppe som mente at 9/11 var en innside-operasjon:

I en 2013-artikkel i The Chronicle ble David DePape identifisert som en «hampsmykkemaker» som bodde i en viktoriansk leilighet i Berkeley sammen med nakenaktivisten Gypsy Taub og hennes familie på fem. Gruppen presset som kjent frem konspirasjonsteorier på den tiden, inkludert teorien om at 9/11 var en «innside-operasjon».

In a 2013 article in The Chronicle, David DePape was identified as a “hemp jewelry maker” who lived in a Berkeley Victorian flat with the nude activist Gypsy Taub and her family of five. The group famously pushed conspiracy theories at the time, including the theory that 9/11 was «an inside job.» 

I januar 2021 ble huset til Nancy Pelosi vandalisert av noen som var misfornøyde med manglende kontantstøtte som følge av covid. Graffitien ble funnet på garasjeporten til Pelosis hjem over natten med setningene «$2K», «Avbryt leie!» og «Vi vil ha alt». Pelosi hadde tidligere uttalt at hun mente at amerikanerne hadde fått nok støtte som følge av pandemien.

Fordi Nancy Pelosi ikke var hjemme da inntrengeren David DePape tok seg inn gjennom en bakdør i huset, var det heller ikke noen politisikring av boligen på det tidspunktet. Ektemannen ringte politiet og måtte snakke i kode for at de skulle forstå at det var en inntrenger i huset.

Men det var også en tredje person tilstede i huset, ifølge Politico:

David DePape tvang seg inn i hjemmet gjennom en bakinngang, sa Scott. Tjenestemenn kom til huset, banket på inngangsdøren og ble sluppet inn av en ukjent person. De oppdaget at DePape og Pelosi kjempet for en hammer, og etter at de instruerte dem om å slippe våpenet, sa Scott, tok DePape hammeren og «angrep» Pelosi med vold.

David DePape forced his way into the home through a back entrance, Scott said. Officers arrived at the house, knocked on the front door and were let inside by an unknown person. They discovered DePape and Pelosi struggling for a hammer, and after they instructed them to drop the weapon, Scott said, DePape took the hammer and “violently attacked” Pelosi.

Michael Shellenberger kjenner problemene i San Francisco til fingerspissene. Og han gjorde selv noen undersøkelser om David DePape. På sin egen nettside skriver Shellenberger:

Og, som jeg oppdaget i går, bodde DePape sammen med en beryktet lokal nudist i et Berkeley-hjem, komplett med et Black Lives Matter-skilt i vinduet og et LHBT-regnbueflagg, utsmykket med et marihuana-symbol, hengende fra et tre. En nærmere titt avslører egenskapene til en hjemløs leir, eller det europeere kaller «en åpen narkotikascene». I oppkjørselen står det en havarert bobil. På gaten står en gul skolebuss som naboer sa at DePape av og til oppholdt seg i. Begge er fylt med søppel, noe som er typisk for hjemløse i slike leirer. Folk kommer og går fra huset og kjøretøyene, sier naboer, delvis for å ta del i bruken av et sterkt psykedelisk stoff, ibogaine.

Naboer beskrev DePape som en hjemløs rusavhengig med en politisk ho0ldning som inntil nylig var venstreorientert, men av sekundær betydning for hans psykotiske og paranoide oppførsel. «Det jeg vet om familien, er at de er veldig radikale aktivister», sa en av DePapes naboer, en kvinne som bare oppga fornavnet sitt, Trish. «De virker veldig venstreorienterte. De er alle for Black Lives Matter-bevegelsen. Homofil stolthet. Men de er veldig løsrevet fra virkeligheten. De har ringt politiet og anmeldt flere av naboene, inkludert oss, og hevdet at vi planlegger et plott mot dem. Det er veldig rart å se at de er villig til å være så aggressive mot andre venstreorienterte.»

Shellenbeger la ved bilder av bobilen og hjemmet til DePape:

Shellenberger tok altså turen og snakket med naboene som kjente til David DePape. Hans konklusjon var: Inntrengeren i Pelosis hus var en psykotisk hjemløs narkoman, fremmedgjort av sin pedofile elsker og barna deres.

Paul Pelosi ble forøvrig arrestert for fyllekjøring etter et bilkrasj i mai i år og ble dømt til fem dagers fengsel.

Slik jeg forstår Shellenberger, er David DePape resultatet av Demokratenes politiske havari av San Francisco og har ingenting med Trump eller noen på den Republikanske siden å gjøre. David DePape skal ha skrevet to blogger som fremstår som ekstremt høyreekstreme. Disse ble umiddelbart fjernet fra internett og selv CNN skriver at de ikke hadde kunnet verifisere om de virkelig var skrevet av DePape. På sin egen Facebookside skrev DePape for noen år siden at Jesus var Antikrist. Ikke akkurat noe en forventer fra en konservativ…

CNN was not able to confirm that the two blogs were written by DePape.

Dette er et godt stykke unna hva norske medier serverer sine lesere.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.