Hjemløshet blir bare verre og nærmer seg en akutt krise, skriver New York Times. Krisesentre over hele USA rapporterer en økning i folk som søker om hjelp, med ventelister som er doblet eller tredoblet de siste månedene. Antall hjemløse utenfor krisesentre er også økende. Noen av dem bor i leirer, som har dukket opp i parker og andre offentlige områder i større byer fra Washington, D.C., til Seattle særlig siden pandemien.

Og inflasjonen forsterker problemet: Husleien har økt med den raskeste hastigheten siden 1986, og setter hus og leiligheter utenfor rekkevidde for flere amerikanere. Hjemløse blir utsatt for mer kriminalitet, vold og dårlig vær, inkludert ekstrem varme. De kan miste jobben og de sliter ofte med å finne arbeid uten tilgang som de er til internett eller selv en postadresse:

«Hjemløshet har blitt et spesielt ubehagelig politisk problem for demokratene som styrer storbyer, der det er mest synlig. Det har spilt en rolle i de siste valgene, som tilbakekallingen av San Franciscos distriktsadvokat. Flere amerikanere sier nå at de bekymrer seg mer for hjemløshet sammenlignet med årene før pandemien.»

Krisen går flere tiår tilbake og ingen faktorer betyr mer for hjemløshet enn tilgang til bolig. Fattigdom, psykiske lidelser, avhengighet og andre problemer er mindre betydningsfulle. Politikere har gjort krisen verre, ved å innføre lover og soneringsregler som begrenser antall tilgjengelige boliger. Som i California, hvor 76% av boligarealet i Los Angeles er eneboliger, mens i San Francisco Bay er det 85%. California har 23 rimelige boliger for hver 100 leietakere med ekstremt lav inntekt, en av de dårligste ratene av alle stater.

Huseiere protesterer ofte på foreslåtte lavinntekstboliger og leilighetsbygg. De frykter at det vil endre sammensetningen av lokalsamfunnet eller redusere verdien av hjemmene deres. I San Francisco, for eksempel, stoppet protester nylig et prosjekt for å konvertere et 131-roms hotell i Japantown til boliger for hjemløse.

Et godt eksempel på not in my backyard mentalitet. Liberale California med sine sanctuary byer og den skinnhellige Hollywood eliten er staten med høyest antall hjemløse, 151,278. Til sammenligning har Florida 27.278 hjemmeløse. Selv om California har 39 millioner innbyggere og Florida 22 millioner, er mer en dobbelt så mange hjemløse i California. Og distriktet til Nancy Pelosi er ingen unntak: “Nancy Pelosi’s district in California has rapidly become one of the worst anywhere in the U.S. when it comes to the homeless and crime. It has gotten so bad, so fast.” – Donald Trump

You had a way with words Donald Trump.

«Og mens hjemløshet i stor grad er assosiert med demokratiskstyrte byer i demokratiskstyrte stater, ser det ut til å endre seg etter hvert som flere amerikanere strømmer til Solbeltet og vest i USA. Hvis tradisjonelt røde stater i disse områdene gjentar de samme feilene som sine kystkolleger, kan de rigge seg for en krise i fremtiden.»

Det er en modig uttalelse fra en journalist i New York Times. Han er født i Venezuela og har sagt at røttene til hans lidenskap for journalistikk kommer fra å prøve å forstå fattigdommen som dominerer så mye av livet der. Da er han kanskje en av de få konservative i avisen tenkte jeg og sjekket Twitter kontoen hans, hvor han har nesten 30.000 følgere. Men neida, han er definitivt demokrat, og vil antagelig gi sin stemme slik at USA blir Venezuela.

Hvorfor stemmer folk på partier og politikere når det er åpenbart at politikken de fører ikke er til fordel for folket og landet? En grunn er nok den samme som i Norge, folk stemmer partiet de alltid har stemt på samme hvor inkompetente politikere er. Once a democrat always a democrat. En annen grunn er medias love affair med de liberale. 

Men likevel. Folk må da få øynene opp av å se at demokratene setter Amerika sist, og det finnes ikke et bedre bevis i dagens USA. Spesielt når det gjelder hjemløshet og kriminalitet, som folk blir berørt av. I 2020, da senatdemokratene blokkerte et lovforslag om politireform, sa president Donald Trump tydelig irritert at de 20 amerikanske byer med høyest kriminalitet var alle styrt av demokrater. Han snakket fra the Rose Garden i en pressekonferanse med Polens president:

«Republikanerne i Senatet har et intenst ønske å vedta et lovforslag om politireform. Jeg vil gjerne se det skje. Vi vil ikke ofre noe, det vil vi ikke gjøre. Vi vil ikke gjøre noe som kan skade politiet. Du hører om visse steder som Chicago, og du hører om hva som skjer i Detroit og andre byer, alle demokratstyrt. Hver og en av dem er demokratstyrt. De 20 verste, de 20 farligste er demokratstyrte.»

Videre kritiserer Trump demokratene for å skjære ned på politibudsjettene og regelrett avskaffe politiet, og sa at de vil ha åpne grenser og frihavnbyer for illegale. Han refererte til den såkalte autonome sonen i sentrum av Seattle, hvor ekstremister tok over seks kvartaler:

«Vi har én by, spesielt to byer, verre enn Honduras, verre enn Afghanistan. Dette er byer i USA, demokratstyrt. Radikalt styrt av venstre. Du ser hva som skjer i Seattle. Seattle av alle steder, hvem ville tro at det er mulig.»

En rask faktasjekk viser at Trump stort sett har rett, skrev Fred Lucas ironisk i The Daily Signal. En liste over de 100 farligste byer i Amerika publisert av nettstedet Neighborhood Scout viser at de 20 farligste byer ledes av 18 demokratiske ordførere og to som ble valgt i ikke-partipolitiske løp.

Detroit var den farligste byen i USA i 2020. Raten for voldelig kriminalitet var 20 per 1000 innbyggere. Og sjansen for å bli et offer var 1 av 50. Noen av de andre byene er Memphis, Birmingham, Baltimore, Flint, St. Louis, Wilmington, Camden, New Jersey; Kansas City, Little Rock, Cleveland, og Stockton i California.

For ikke lenge siden kunne vi lese overskrifter i mainstream media om at røde stater har et «murder problem». Third Way som har forbindelse til Chuck Schumer og det demokratiske partiet hevdet at i 2020 var drapsraten per innbygger 40 % høyere i stater vunnet av Donald Trump enn de som ble vunnet av Joe Biden. Republianere kalte det cherry picking og påsto at i de røde statene er det demokratiske byer som har høyest kriminalitet. Og hvorfor brukte de ikke statistikker fra FBI?

Jeg gjorde min egen faktasjekk og resultatet var ikke uventet, men likevel sjokkerende. CBS News som en gang formidlet nyheter uten bias er nå i følge AllSides venstreorientert. Vi trenger ikke AllSides for å fortelle oss det men det hjelper. I februar publiserte de: Murder map: Deadliest U.S. cities:

«16.425 mennesker ble myrdet i 2019, en økning på 0,3 % fra 2018. Her er drapstallene i 65 store amerikanske byer med flere enn 100 000 innbyggere for 2019. Tallene er beregnet ved å bruke den siste tilgjengelige statistikken – FBIs 2019 Crime data, samt data direkte fra byens politi og US Census Bureau.»

CBS nevner ikke hvem som styrer byene, det kan hende de hadde en grunn til det. Etter å ha sjekket alle 65 byer og hvilket parti som styrer byene fant jeg at fem (5) av byene er styrt av ordfører som er republikanske. Tradisjonelt fører ordførere tilsyn med byens hovedområder, inkludert politi, brann, utdanning, bolig og transport. Byene er San Bernardino, Oklahoma City, Jacksonville, Columbia, og Tulsa. Fire av byene har ordførere som ikke representerer et parti: Miami Gardens, Chattanooga, Newport News, og Syracuse.

Femtiseks av 65 byer er da styrt av demokrater. Tydeligvis er ikke hjemløshet det eneste problemet assosiert med demokratene. 

 

America’s Homelessness Crisis Is Getting Worse – The New York Times (nytimes.com)

America’s Top 20 Cities for Crime, and What Party Runs Them (dailysignal.com)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.