Mange av USAs mest kjente storbyer er ikke til å kjenne igjen. Tidligere yrende, hyggelige handlegater er nå ren slum, preget av søppel, hjemløse og skyhøy kriminalitet. Forfallet er nesten ubegripelig.

USA er et land i endring, og mye ser dessverre ut til å gå i gal retning. Utviklingen i en rekke av landets storbyer er direkte oppsiktsvekkende.

Dette er i stor grad byer som har vært kjent verden over som spennende, livskraftige metropoler og forretningssentra. Nå ser de i stor grad ut som kulisser i en dystopisk fremtidsfilm, av typen «etter katastrofen».

I de fleste av disse byene er dette forfallet noe som har utviklet seg gjennom mange år, men gjennomgående har det vært en rask forverring i senere tid.

Eksempler på slike byer er Seattle, Philadelphia, New York, Chicago, Minneapolis, Portland, Los Angeles og til dels San Fransisco, for å nevne noen av de mest fremtredende.

Utviklingen er beskrevet mange steder, ikke minst er YouTube full av filmer med nesten hårreisende opptak fra byene. Det minner om et sivilisasjonssammenbrudd man nesten ikke kan forestille seg. Hvordan er dette mulig?

Her er en illustrerende reportasje fra den en gang så flotte byen Seattle, Washington. Filmens tittel sier det meste, Seattle is dying:

Det er kort oppsummert elendighet overalt, hjemløse, narkomane, hauger av søppel, maktesløse myndigheter.

Stadig flere lar seg sjokkere. Svenske Fria Tider forteller om et USA man knapt hører om i mediene i Skandinavia. Her beskrives inntrykk fra storbyen Philadelphia i Pennsylvania:

Gata upp och gata ner med kraftigt drogpåverkade, zombieliknande människor stående i groteska positioner. De skräckinjagande filmerna från gatulivet i Philadelphia har väckt en debatt om det urbana förfallet i USA.

Avisen beretter om en av bydelene, Kensington:

Det räcker med att snabbt köra igenom Kensington i Philadelphia för att få ett begrepp om vidden av den misär som drabbat stadsdelen.

Narkotika utgjør en sentral del forklaringen til forfallet:

Överallt står nämligen människor som är så drogpåverkade att de uppenbarligen inte vet vad de gör. Många är så höga att de står framåtlutade med händerna mot marken.

Filmer från personer som kört runt i Kensington har fått stor spridning på sociala medier, där människorna som fångas på film liknas vid «zombier».

De fleste av «de verste» byene har det til felles at de er styrt av Demokratene, og har vært det i lengre tid. Dette er partiet som utgir seg for å «skape verdighet» for de svake, og som snakker høyt om å «løfte opp» utsatte grupper  som etniske minoriteter osv.

Det som nå er «utstillingsvinduet» for Demokratenes politikk rundt om i USA, er et forfall uten like i landets historie. Ikke minst er det svarte og til dels latinske minoriteter som rammes av denne poltikken. Avstanden mellom liv og lære for et parti kunne ikke vært større.

Demokrat-orienterte venstregrupper som Antifa og Black lives matter forverrer problemene, ved å skape konstante konflikter og kriser. De borgerkrigspregede tilstander man har sett i eksempelvis Portland, er igangsatt av disse gruppene. Venstreorientert mobb herjer i gatene, noe som i stor grad er heiet frem av demokratiske politikere.

Demokratenes hodeløse påfunn om å redusere politistyrkene (defund the police) har bidratt sterkt til kaoset. Hvordan kan noen komme på en slik ide, i et samfunn med massiv kriminalitet?

Det er åpenbart at den katastrofale utviklingen er blitt en stor byrde for Demokratene, noe man helst vil skjule og snakke minst mulig om.

Dessverre løper skammelig nok de store USA-mediene Demokratenes ærend i saken, både ved prøve å dempe de sjokkerende inntrykkene, og samtidig unnlate å belyse hvem som har ansvar for det hele.

Det er nesten med vantro man må konstatere at også norske medier ser det som sin oppgave å dekke over det som skjer. Når fikk man en ærlig og nøktern reportasje på NRK om det oppsiktsvekkende forfallet i de demokratiske styrte storbyene?

Det er faktisk pinlig å se så faglig svak og tendensiøs journalistikk, fra medier som holder seg med egne reportere i USA.

Her er nok en smakebit av det USA mediene nødig beskriver, men som du må til Document for å få bli informert om:

 

Boken du MÅ lese i høst:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.