Demokratene har sluppet løs kaos i byene de styrer. Likevel har de den frekkhet å påstå at det er Trumps skyld. Vi ser et underlig fenomen: Wall Street og radikale sosialister hånd i hånd. Lar amerikanerne seg dupere?

Mens Michelle Obama angriper Donald Trumps karakter, slår pøbel en mann bevisstløs i Portland. Portland er Demokratenes sanne ansikt. Alle byene hvor volden overtar er styrt av Demokratene. Det er de som går inn for å redusere eller legge ned politiet. Kriminaliteten eksploderer og de har frekkheten til å legge skylden på Trump.

Kommer dette til å virke? For en del av befolkningen som ser på CNN, MSNBC, CBS, ABC, leser New York Times og Washington Post. Men den gruppen blir stadig mindre og de ligner mer og mer på en sekt.

Det som skjer i Amerika er for stort til at ikke vanlige mennesker som har nok med hverdagen oppfatter fare. Mennesker vakler mellom undertrykkelse av fare og frykt.

Men videoer som den fra Portland der et hvitt par blir jaget av en mobb og deretter slått helseløse, lar seg ikke undertrykke eller glemme så lett. Vi vet også at det utspiller seg lignende scener i Europa.

Tucker vier dette et stort segment: Dette er hva som skjer i de byene hvor Demokratene med viten og vilje har sluppet mobben løs. De brukte energien på å angripe Trump som ville sende inn føderalt politi. Våre medier deltar i hetsen mot politiet og videreformidler tilsviningen av politiet. Du får ikke høre BLMs slagord mot politiet – at en god politi er en død politi – fra NRK, TV2 eller avisene. Det er ikke fordi de ikke vet. De vil ikke vite. Når NRKs Lars Os kommer til Portland tør han ikke annet enn å være mikrfonstativ for mobben: Det føderale politiet har ingen rett til å være der.

Borgermestrene i disse byene – Seattle, Los Angeles, Portland, Chicago og New York – har ikke løftet en finger mot mobben.

Demokratene forsøker nå å «pull off», innbille amerikanerne og verden, at det er Trumps skyld at USA faller fra hverandre. Det kan de kun tørre fordi anti-Trump-mediene er på deres side og formidler uhemmet løgn. Men de er ikke så dominerende som før. Fox News og Wall Street Journal er større.

Men norske, danske og svenske medier er helt på Demokratenes side, og det er uhyggelig. For når folk sier at det er bedre i Europa og filmregissører flykter fra Los Angeles til det «trygge» Norge, så blir de tatt imot med åpne armer. Det bekrefter at vi er på den riktige siden og det er det mediene og eliten vil ha oss til å tro.

Nei, det er ikke bedre i Skandinavia. Når det går an å selge den versjonen er det fordi den artikulerte motstanden i Norden er mye svakere enn i USA, og det har å gjøre med at staten øser penger ut til mediene for at de skal spille rollen som mikrofonstativ for makten og propagandaorgan.

Det gjør at det er langt mindre ytringsfrihet i Europa enn det er i USA, der alternative medier har eksplodert. Det betyr at vår beredskap er dårligere. Vår velferdsstat har umerkelig gått over til å bli Big Government.

Amerikanerne kaller dette fenomenet nanny state: Staten vet best. Den har tatt en umiskjennelig autoritær retning, hvor den delen av befolkningen som viser tegn til uavhengighet og selvstendighet, utskammes. Det er ikke tilfeldig at «skam» blir mobilisert i snart alle sammenhenger, og folk finner seg i det. Eller gjør de det?

Mitt inntrykk er at det finnes en dyp motstand i folkedypet som man ikke ser på overflaten. Folk liker ikke å bli herset med. De liker ikke å bli løyet til. De liker ikke å bli behandlet som barn. De klarer å ta ansvar. Faktum er at de må gjøre det hver dag. Det finnes ingen andre.

Demokratene i USA står for den største maktovertagelse i landets historie. Skulle de lykkes vil det forandre Vestens fremtid ugjenkallelig. Et stort mørke senke seg over Vesten og våre odds blir dårligere. Det uhyggelige er at de bruker vold, både den symbolske og den fysiske.

Hva dette vil resultere i i Vest-Europa trenger vi ikke stor fantasi for å forstå. Hvem som vil være mobb og hvem som vil være ofre.

Nå nytt opplag!
Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.