Chad Wolf med justisminister William Barr i bakgrunnen. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

Fungerende leder for Department of Homeland Security, Chad Wolf, sier hans menn vil bli værende i Portland til lokalt politi viser at de kan garantere sikkerheten til føderalt område.

Det kommer ikke på tale å trekke seg ut før lokalt politi har vist at de kan og får lov av politiske myndigheter å sikre den føderale rettsbygningen. Trump har gjort det klinkende klart at føderalt område ikke vil bli overgitt til mobben.

NRKs utsendte Lars Os blir i morgensendingen spurt om hvorfor aktivistene reagerer så sterkt på føderalt politi. Han svarer at aktivstene mener at de ikke har noe med å være der. Det er et tullete svar. Oregon er ikke et suverent land, suvereniteten er begrenset. Når aktivister går løs på en føderal rettsbygning kan føderale myndigheter med loven i hånd sende inn politi for å forsvare bygningen.

Anti-Trump-mediene følger samme script: Volden begynte da føderalt politi kom. Det er løgn og alle som har fulgt med vet det, sier Wolf.

«What we know is that the violence in Portland, specifically, was there well before DHS or law enforcement officials arrived in Portland,» Wolf responded. «The mayor, by his own words, declared that the city was under violence for more than a month before we got there, so this idea that we have somehow incited violence, the idea that enforcing federal law incites violence, is absolutely backward and I don’t understand that.»

Men påstanden fungerer hvis målet er å rive ned all tillit til føderale myndigheter og gjøre ethvert politi som gjør seg fortjent til navnet, til fiende.

Aktivister har møtt opp utenfor privatboligen til Wolf og stått med megafon og skreket at han ikke må tro han kan unnfly konsekvensene av sitt arbeid. Dette er no justice no peace i praksis. De går etter din personlige sikkerhet og vil skape så stor utrygghet for familien at du ikke orker eller klarer å gjøre jobben. Anti-Trump-medier rapporterer ikke denne intimideringen.

Derimot kaller Nancy Pelosi og andre Demokrater som Jay Clayburn føderalt politi i Portland for «stormtroopers» (Pelosi) og Gestapo (Clayburn). Dette er en anti-politi-retorikk med røtter i 60-årene, da politi enten var «pigs» eller «nazi».

Hensikten med denne retorikken er å piske opp en stemning så det blir umulig for politiet å fungere. Det vil gjøre storbyene uregjerlige. Utviklingen i flere amerikanske storbyer går i den retning: Seattle, Portland, Los Angeles, New York. Alle er Demokratisk styrte.

Den lokale politisjefen i Portland sier de vil forsøke å skape en atmosfære som gjør det mulig å ta ned gjerdet rundt den føderale rettsbygningen. Chad Wolf sier at det lokale politiet må forstå de kriminelle hensiktene aktivistene har.

«I understand what his plan is,» Wolf said of Oregon State Police Superintendent Travis Hampton. «They would have to successfully implement that plan [for the federal agents to leave]. I think they have to understand the criminal nature that they are up against every day. We will partner with them to do that. Again, we will protect federal property. That is our responsibility. I will continue to be our responsibility.»

 

Wolf vows federal agents won’t leave Portland until courthouse at center of rioting is ‘safe and secure’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.