Presidenten har ønsket å være langt tøffere mot aktivistene som går løs på den nasjonale arven. Men han er blitt hemmet av medier og militære som kritiserer ham. 22.juni. Foto: Tom Brenner/Reuters/Scanpix

President Trump har undertegnet en såkalt eksekutivordre som beskytter monumenter mot vandalisering.

President Trump announced Friday that he signed an executive order to protect American monuments, memorials and statues and threatened those who try to pull them down with “long prison time.”

“I just had the privilege of signing a very strong Executive Order protecting American Monuments, Memorials, and Statues – and combatting recent Criminal Violence,” Trump tweeted. “Long prison terms for these lawless acts against our Great Country!”

Trump lovet å straffe lokale myndigheter som stiller seg helt passive og lar aktivistene få herje fritt. De vil bli nektet føderale midler, bl.a. til justissektoren hvis de unnlater å beskytte monumenter.

De lokale myndigheter som forsøker å beskytte kulturarven, vil få hjelp av føderale myndiheter, lover Trump.

Justisminister William Barr sier det er opprettet en egen task force som skal spore opp de organiserte vandalene.

Meanwhile on Friday evening, Attorney General Bill Barr directed the creation of a task force to counter anti-government extremists, specifically naming those who support the far-right “boogaloo” movement and those who identify as Antifa.

Vandaliseringen har tatt en dreining mer og mer i retning av anti-amerikanisme. Aktivister hadde varslet at de fredag kveld ville velte statuen av Lincoln i Lincoln park, fordi han har en svart og indianer ved sin side som ikke er fremstilt på linje med presidenten. Men poenget var å fremheve at de var blitt frigitt. Derfor står de «under» presidenten. Med en slik målestokk vil BLM forvandles til en kulturrevolusjon som vil fortære USAs historie.

Aktivistene er allerede i god gang.

In San Francisco, protesters defaced and toppled a statue of Ulysses S. Grant, who led the Union Army during the Civil War. Protesters that same night also tore down statues of St. Junipero Serra and Francis Scott Key, who wrote the lyrics to «The Star-Spangled Banner.»

Når du river statuen av mannen som skrev teksten til nasjonalsangen, har det kommet langt.

Portland i Oregon er et rottereir av Antifa-folk. Der rev mobben ned en statue av George Washington, men først brente de det amerikanske flagget på statuen. Mitch McConnell, formann for Senatet, sier disse vandalene behandler the founding fathers, republikkens grunnleggere, som om det var Saddam Hussein.

This week McConnell listed the monuments that have been defaced in recent days—noting that in Portland, Ore., a mob “graffitied a statue of our first President, pulled it down, and burned an American flag over his head. This is George Washington.”

McConnell said another Washington statue was defaced in Baltimore, a statue of Thomas Jefferson was ripped down in Portland, and others were targeted.

“This is the general and first President who built our nation, and the author of the Declaration of Independence. Genius statesmen who helped begin this grand experiment that has brought freedom to hundreds of millions and saved the world a few times for good measure,” McConnell said. “And yet a crazy fringe is treating their monuments like vanity statues of tinhorn tyrants.”

He added: “Our Founding Fathers are being roped to the ground like they were Saddam Hussein. The list goes on.”

Trump har lovet å beskytte monumentene så lenge han er president. Men da flere toppgeneraler, noen av dem pensjonerte, støttet forslaget om å døpe om baser med navn etter sørstatsmilitære, slo de bena under presidenten.

Det var å svekke commander in chief i en vanskelig tid.

Trump signs executive order to protect American monuments, memorials and statues 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.