Da Trumps kampanje brukte Antifa-logonet i en post på Facebook, ble den fjernet og NTB/Facebook fikk det til at Trump hadde brukt et nazistisk symbol:  «Reklamen inneholder en omvendt trekant, et symbol som ligner umiskjennelig på symbolet som det tyske naziregimet brukte for å merke politiske fanger i konsentrasjonsleirer.Reklamen er et angrep på det Trumps valgkamp kaller «Den farlige mobben til venstreradikale grupper», skriver CNN. Gruppen det siktes til, er den antifascistiske gruppen Antifa, og i reklamen blir Trumps tilhengere bedt om å støtte presidentens krav om at gruppen bør stemples som en terrororganisasjon.» (NTB)

Antifa er ikke en løs, uorganisert gruppe, men en målbevisst, voldelig organisasjon som angriper amerikanske myndigheter, skriver Department of Homeland Security i en internrapport Catherine Herrdige fra CBS har fått tak i.

Venstreorienterte medier har systematisk omtalt Antifa som et fellesnavn på en gruppe mennesker uten nærmere organisatoriske bånd.

Således skriver NTB som faktainformasjon da Trump 31. mai sier han vil klassifisere Antifa som terrororganisasjon:

Presidenten anklager Antifa og det han omtaler som radikale venstregrupperinger, for å stå bak de voldsomme opptøyene som har preget USA de siste dagene.

Antifa er en løs internasjonal koalisjon av aktivister og demonstranter, noen av dem militante, på ytre venstrefløy som er imot ytre høyreideologier. (NTB)

NTB omtaler Antifa ut fra deres eget akronym: antifascister.

I flere meldinger har NTB rapportert at volden i gatene stammer fra høyreekstreme som utgir seg for Antifa.

Rapporten fra Department of Homeland Security sier noe annet:

 

I analysen til Brian Murphy, stedfordredende sjef for etterretning og analyse, heter det at volden ikke er tilfeldig og spontan, men organisert.

The email explains that Antifa is organized and runs contrary to reports in the mainstream media that Antifa was not responsible for anti-police violence, but an impromptu movement spurred on by anti-fascist sentiments held by most of the American public.

Murphy skriver 25. juli at ut fra det man har sett i Portland må begrepene stokkes om. Dette er velorganiserte, koordinerte angrep på føderale institusjoner:

Murphy urged for an immediate change of definitions for the violent activity in Portland following a review of the individuals arrested by federal authorities, as well as intelligence surrounding their affiliations and activities.

«We can’t say any longer that this violent situation is opportunistic,» wrote Murphy. «Additionally, we have overwhelmingly intelligence regarding the ideologies driving individuals towards violence and why the violence has continued.»

«A core set of Threat actors are organized, show up night after night, share common TTPs and drawing on like minded individuals to their cause.»

TTP står for Taktikk, teknikk og prosedyre.

Omverdenen har undret seg over at hundrevis av mennesker har holdt ut i Portland i over 100 dager. De har kunnet gjøre det fordi det er et apparat som støtter dem, og til dette apparatet hører Demokratiske politikere som borgermester Ted Wheeler.

Demokratene har systematisk støttet Antifa og BLM.

Når Mark Bray som har skrevet håndbok for Antifa, slipper til i Washington Post, er det ikke tilfeldig:

A recent article in the Washington Post by Mark Bray, author of Antifa: Anti-Fascist Handbook, attempted to dispel «myths» about Antifa, claims that the group is not an organization, but rather a «tradition of militant antifascism.» The article disputed claims that Antifa «masterminds violence at Black Lives Matter protests.»

For anti-Trump-mediene gjelder det å bevare den riktige rollefordelingen. Antifa hører til på den riktige siden. Således klarer NTB med noen få riss å plasserer William Barr der han hører hjemme, mens volden legitimeres som svar på undertrykkelse.

Mens Trump og justisminister William Barr anklager «venstreradikale» for å stå bak opptøyene og vil sette den antifascistiske Antifa-bevegelsen på lista over terrororganisasjoner, tegner forskere og andre et mer nyansert bilde.

Avsky mot århundrer med rasisme, i et land grunnlagt av slaveeiere, kombinert med en rekke rasistisk motiverte drap de siste årene, har bidratt til raseriet som nå kommer til uttrykk. (NTB)

 

BREAKING: DHS leaked email confirms Antifa is an organized group 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.