Antifa avholder demonstrasjoner i 20 byer over hele USA lørdag. I en helsides annonse i intet ringere enn New York Times lover de å styrte Trump/Pence-«regimet» før fascismen har overtatt USA. For å avverge en slik trussel kan de tillate seg hva som helst.

No! In the name of humanity we refuse to accept a fascist America! Take to the streets and public squares in cities and towns across the country continuing day after day and night after night — not stopping until our DEMAND is met: This Nightmare Must End: The Trump/Pence Regime Must Go!

At New York Times tar inn en helsides annonse for en gruppe som både rettferdiggjør og bruker vold, sier noe om hvor langt mot venstre det liberale USA har gått som reaksjon på Trump. I gamle dager var det stor avstand mellom New York Times og voldelig venstreside. Går man langt tilbake var de fiender.

Nå synes det å herske en «målet helliger midlene»-stemning. Ved å gå god for Antifa svekker New York Times tilliten til deres objektivitet i dekningen av demonstrasjoner. Det gjelder også aktivistene på høyresiden. New York Times polariserer.

Hvis noen på høyresiden hadde gitt seg selv rett til å styrte presidenten, ville de blitt stemplet som «subversive», dvs undergravende og opprørske. Forberedelser til samfunnsomstyrtende virksomhet er forbudt i de fleste land, også demokratier. Antifas vold er er det faktum. Nå varsler de en opptrapping for å styrte en demokratisk valgt president, og dette godkjenner New York Times som et legitimt mål. Det sier noe om at liberale radikaliseres.

In a full-page ad in the New York Times on Wednesday, the group advertised its event:

Nov 4 it begins — be there — join with the thousands who will gather in cities and towns across the country. A movement of protests that continue every day and night, growing until we become millions … determined not to stop until this is driven from power.

Newsweek reported on Thursday:

“Refuse fascism,” a nascent protest group with ties to a more explicitly left-wing radical group, “the revolutionary communist party,” doesn’t seem like a typical fit for the left-leaning pages of the paper known as The Gray Lady, but very little has been normal about the Trump era so far, according to organizers.

The regime is destroying the planet by ignoring climate change, they say, and they claim it is turning America into a fascist country through an unprecedented series of executive orders.

Den ultimate trussel

Alle trusler løper sammen i Trump og den største av dem alle er Ragnarok, dvs trusselen mot klodens fremtid. Dette er den ultimate license, eller frikort, til å hva det måtte være for å stanse Trump.

Venstreorienterte har utviklet en praksis med å bli høye på sin egen retorikk. Miljøtrusselen er megatrippen:

“What Trump and his administration are doing could pose an existential threat to humanity,” Andy Zee, a member of the advisory board for Refuse Fascism, told Newsweekin a phone interview.

“We’re in one of the most perilous moments in history right now,” Zee said.

Liberale medier bagatelliserer Antifa. Time eies av Time Warner, det er Corporate America. Likevel bagatelliserer de de svartkledde. Det er en merkelig allianse.

There will indeed be anti-Trump rallies in 20 cities around the U.S. on Saturday, from Atlanta to Honolulu, organized by a left-wing political action group called Refuse Fascism whose goal is unseating Trump. But its tactics — including but not limited to a “passionate speak-out with music and participatory art” — are a far cry from violent insurrection.

Nøkkelsetningen er: deres taktikker som omfatter, men ikke er begrenset til, ildfull tale og deltakende kunst er et langt stykke unna opprør.

Participatory art? Om svartkledde som går løs på sakelsløse personer, som på opptøyene i Berkeley-universitetet? Dette er en skjønnmaling av bøller som seiler under et falsk politisk flagg.

Vi ser en merkelig skifting av roller: De liberale har hele tiden mant frem at trusselen kommer fra høyre. Men nå oppfører de seg mer og mer som de de advarer mot.

Hvem tilhører støvletrampen?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂