Politiet angripes av en mann i Lafayette park like ved Det hvite hus, som er i ført en drakt som i en sci-fi-film. Politiet må være forberedt på alt. Foto: Jim Bourg/Reuters/Scanpix

Man skulle tro at den volden vi har sett utfolde seg i amerikanske byer ville få mediene til å bli betenkte. Men nei. De ser en annen vei. Snakker om rasisme og politivold.

Dekodet betyr dette at mediene er villig til å støtte et voldelig opprør for å få fjernet Trump. Ellers frykter de han vinner valget.

Mediene har grepet alle sjanser: Grab them by the pussy-videoen, Stormy Daniels, ligningen, Russia Collusion, obstruction of justice, Ukraina, riksrett,  og nå opptøyer som truer med å rive samfunnet fra hverandre.

Mediene fortsetter å snakke om George Floyd som en martyr som kan legitimere nesten alt. Hvis noen går for langt er det fordi politiet er brutalt.

Det har skjedd en radikalisering av tidligere liberale medier som gjør at de ikke er til å kjenne igjen. Overskrift fra dagens New York Times:

Facing Protests Over Use of Force, Police Respond with More Force

Det er et snedig konstruert argument, men gjennomskuelig for den som vil se.

I det ene tilfelle snakker vi om politifolk som ikke kunne sitt yrke i det andre om at radikale grupper går til angrep på politiet som institusjon.

At medier som New York Times og NRK er med på dette, sier noe om at samfunnsinstitusjoner, i NRKs tilfelle en statskanal som overøses med 6 milliarder i året, går over i aktive ideologiske roller for å fjerne USAs president.

Man er villig til å fyre opp under volden for å velte ham.

Tove Bjørgaas var kommet til Minneapolis, og det hun lirte av seg hadde ikke noe med rapportering å gjøre. Bjørgaas brukte location som plattform for å gi legitimitet til sine hatske utfall mot Trump.

Trump skal isoleres. Han er isolert. Han tør ikke komme ut. Han har ingenting å si. Nasjonen venter på en tale, en samlende tale. Men Bjørgaas vet utmerket godt at det eneste journalister som henne vil kunne bli fornøyd med, er at Trump varsler sin avgang. Alt annet vil de rive i filler. Det har de holdt på med i fire år og det er ikke blitt bedre, men verre.

Hatet mot Trump er uten historisk sidestykke i et demokrati og det hisser opp en del av befolkningen. De hører at det er ok å hate Trump. Da må det også være lov å gå litt hardt frem. Det som utspiller seg i gatene er det mediene la opp til så fort Trump var valgt. De har siden sørget for å holde hatet varmt.

CNN, NTB og NRK bagatelliserer Antifa. CNN kalte dem en løs gruppering med liberalt tilsnitt. NTB var også vag:

Antifa er en løs internasjonal koalisjon av aktivister og demonstranter, noen av dem militante, på ytre venstrefløy som er imot ytre høyreideologier. (…)

Antifa er antifascister som slåss mot høyreekstremister, og det er høyreekstremister som lager vold i demonstrasjonen, kan NTB fortelle.

Mens Trump og justisminister William Barr anklager «venstreradikale» for å stå bak opptøyene og vil sette den antifascistiske Antifa-bevegelsen på lista over terrororganisasjoner, tegner forskere og andre et mer nyansert bilde.

Avsky mot århundrer med rasisme, i et land grunnlagt av slaveeiere, kombinert med en rekke rasistisk motiverte drap de siste årene, har bidratt til raseriet som nå kommer til uttrykk. (NTB)

«Venstreradikale» settes i gåseøyne. Dette er plump, men klar måte å bagatellisere Antifa på. Det er Trump og Barr som er ute og sykler.

Volden er et resultat av århundrer med rasisme! Tenk det! Dette er den platteste form for historieskrivning. Man mobiliserer historien for sin sak og da kan Trump bare klappe igjen.

Vi trodde vi var store simplifikatører på 60-tallet. Men det er ingenting mot dagens journalister. De mangler evnen til rødme.

Hvordan dette ender er det ingen som vet. Men det vi ser er at mediene er med på å angripe politiet. Det gir skremmende perspektiver på fremtiden for våre samfunn kommer til å trenge politi.

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.