Kommentar

Washingtons borgermester bruker alt hun har for å genere og provosere Trump: Dette Black Lives Matter-sloganet peker mot Det hvite hus. Gaten er døpt om. Demonstrantene har fått eierett til området rett utenfor presidentens bolig. Hvis han våger seg ut blir han mobbet av mediene som sier han bare skal ha en foto-op. Foto:Maxar Technologies/Reuters/Scanpix

Vi merker en eskalering i medienes politisering. Det er som corona, anti-rasisme og anti-Trump går opp i en høyere enhet, hvor ønsket om å sette «strek», stenge ned det man ikke liker, går fra virus til en bestemt type mennesker, som ikke lenger er ønsket.

Bak dagens kjærlighetsbudskap ligger et hat og man skal være usedvanlig naiv for ikke å merke det. Det er ikke alle som omfattes av dette fellesskapet.

Mediene er flinke til å mistenkeliggjøre og utpeke politi. Det er null forståelse for deres vanskelige oppgave.

Biden spiller med og opp til dette. Når Biden sier at 10-15 prosent av befolkningenn er «bad people» så er dette ubehagelig. Det ligger i det at de ikke lar seg redde. De vil aldri forstå, aldri falle ned på riktig side.

Dette er farlige tanker, men den ligger og vaker rett under overflaten på Black Lives Matter og vekkelsesbevegelsen som går over Vesten. En av lederne er Rachel Gilmer som sier at sionisme er et uttrykk for «hvit overlegenhetskultur». Israel blir dermed fiende. Gilmer har svart far og hvit mor og er oppdratt som jøde, men har senere vendt seg mot Israel. Det finnes en nexus mellom svarte aktivister og palestinske aktivister.

Disse trendene har også lenge eksistert i Vest-Europa: Palestinernes sak har ligget nede lenge, men får en boost av Black Lives Matter.

Det er to foruroligende trender i USA: En voldsfløy har benyttet opptøyene til plyndring og til målrettet vandalisering. Antifa ønsker å destabilisere USA. De har støtte fra et radikalisert establishment som ikke ser ut til å bry seg om konsekvensene.

Samtidig går nå Demokratiske politikere og aktivister inn for å «defund the police». Det er fullbyrdelsen av en drøm om å velte ikke bare presidenten, men hele samfunnsstrukturen.

Som et tredje element har vi mediene som har gått over til å bli rene propagandaorgan.

Norske medier forteller ikke at Demokratiske politikere og aktivister går inn for å nedlegge politiet. Det er for ekstremt og vil kunne vekke bekymring. Mediene bagatelliserer også volden og vandaliseringen. At de kjente merkevarebutikkene på Manhatten er plyndret, blir ikke lagt vekt på. At Antifa bagatellisereres passer inn i dette bildet. Avsløringene av deres koordinerte angrep blir ikke dekket. Heller ikke at kanaler som CNN bagatelliserer plyndringene og volden, og sier at det er aldri protester uten at noe skjer. Det er som Stalins ord om at hvis man høvler faller det spon.  Don Lemon har sammenlignet volden med Boston Tea Party: USA ble grunnlagt på vold, sier CNN.

Som et fjerde element kommer Big Techs sensur og medienes bifall av dette: Eksperter står i kø for å rettferdiggjøre at ytringsfriheten stenges ned. Det finnes ingen korrektiv i disse sakene. Man kjøper helt ukritisk at sensur betyr frihet.

NTB pumper ut slike saker daglig:

En stor gruppe eksperter skriver i et brev til Facebooks Mark Zuckerberg at han ikke må la Donald Trump bruke plattformen til å spre desinformasjon.

Flere titall vitenskapsfolk, blant dem 60 forskere som arbeider ved USAs mest anerkjente forskningsinstitusjoner, stiller seg bak brevet. Felles for dem alle er at de utfører forskning finansiert av Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

I brevet skriver det at Facebook ikke bør la presidenten bruke plattformen til å spre desinformasjon og uttalelser som er ment å hisse opp folk. De ber ham også vurdere strengere retningslinjer, spesielt under den nåværende uroen knyttet til rasisme.

– Forskernes oppdrag er i strid med noen av de standpunktene Facebook har tatt, så vi oppfordrer dem til å være mer på sannhetenes side og på den rette siden av historien, slik vi har uttalt i brevet, sier en av initiativtakerne, Debora Marks ved Harvard Medical School. (NTB)

Det man kan konkludere med er at det vil bli verre før det blir bedre. Mediene tegner bildet av Trump som en slags Cæsar, og mediene ønsker seg en Brutus.