Jessica Doty Whitaker (24) ble skutt og drept i Indianapolis forrige helg, etter at hun og kjæresten havnet i diskusjon med BLM-aktivister. Aktivistene sa “Black Lives Matter” og Whitaker svarte “All lives matter”. Det falt ikke i god jord. BLM-folkene hadde våpen. Først da kjæresten viste at det hadde han også, trakk BLM seg tilbake. Men de gikk opp på en bro og ventet på at Whitaker og kjæresten skulle passere under. Hun ble skutt i hodet av flere. Ingen mainstreammedier har rapportert hendelsen, til tross for at drapsmennene er på frifot. Whitaker var hjelpepleier og hadde en tre år gammel gutt som hun satte over alt. -Det blir vanskelig å forklare ham at mor er i himmelen, sa familien. Young White Mother Killed By Black Lives Matter Mob for Allegedly Saying ‘All Lives Matter,’ National Media Fully Ignores

To inntrykk på morgenkvisten som red. gjerne vil dele fra USA og Nigeria. Norske medier formidler ikke alvoret i USA. De kjører full anti-Trump, og det er det. Blir vi bare kvitt ham, løser det seg, er inntrykket.

Norske medier er ikke i god tro. De har tilgang til de samme kilder som vi. De vet at situasjonen ikke er OK, de kjenner til lovløsheten som brer seg. Men de er på CNN og Don Lemon og Chris Cuomos side: Nothing to see her, move on.

Anders Magnus uttalelse om at det ikke hadde vært politisk vold i USA var så utrolig at vi internt diskuterte hvordan en erfaren, intelligent reporter kan få seg til å si noe så dumt. Noen kom opp med et svar som lød overbevisende: Magnus er omgitt av venstreorienterte journalister som utøver et enormt gruppepress. Akkurat som hjemmefra.

Og ganske riktig. I helgen hørte vi CNN si at plyndringen og volden var kriminell. Ikke politisk.

Dermed hadde man filetert vekk volden og gitt den et annet navn.

Norske lytter merker ikke at de blir tatt ved nesen. Særlig ikke når NRK og TV2 unnlater å vise de verste bildene. For norske medier er BLM helter. De velger rase fremfor klasse, for å sitere svenske Åsa Linderborg. Det er samme grep som Erna Solberg gjorde da hun snakket om “religiøs rasisme”. Hvis man kan møte motstanden mot islam med rasismekortet vil de fleste bli tause, særlig når man hører det som en uavlatelig strøm i mediene.

Mark Levin er en kjent figur på amerikansk høyreside. Sean Hannity kaller ham the Great One.

Han intervjuet Thomas Sowell i sitt program, Life, Liberty & Levin 7/7. Thomas Sowell er en verdensberømt amerikansk akademiker med en rekke bøker bak seg. Han er helt i toppklassen. Sowell tror på amerikansk “Liberty”, ikke en europeiske velferdsstat hvor du syr puter under armene på “minoritetene”. Det finnes nå klare paralleller mellom sosialdemokratenes behandling av innvandrere og USAs behandling av svarte og lærdommen er: Det verste du gjør er å sy puter under armene på dem ved å senke kravene til arbeid og utdanning og hive penger etter dem. Da stanser all incitament til integrering. Er det ikke innlysende? Hvorfor skulle somaliere integrere seg, hvis de får penger likevel for ikke å gjøre noe? Hvorfor skulle pakistanere integrere seg hvis de kan knesette islamsk-influert væremåte i norsk arbeidsliv, skole og hverdag?

Hva har dette med USA å gjøre? Fordi valget til høsten står mellom 1776 og 1619: Det ene er året for den amerikanske uavhengighetserklæringen og det andre er året da de første slaver kom til Amerika. 1776 står for frihet, 1619 står for tyranni. Venstresiden mener USA ble grunnlagt som et rasebasert tyrannia og at kampen ikke er vunnet. Det gir dem all mulig rett til å gjøre hva de vil mot “hvite”.

Da den nye Kongressen startet opp på nyåret 2017 fikk the Squad mye oppmerksomhet: Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez og Alyssa Presley fikk mye medieoppmerksomhet, men de var kontroversielle, selv blant Demokrater. Det er de ikke lenger. Ocasio-Cortez er rådgiver for Bidens kampanje og Biden har overtatt mye av Bernie Sanders program. Vi ser allerede nå at Biden blir frontfigur for en helt annen politikk enn det den gamle 90-talls-Biden sto for. Vil velgerne oppdage det eller vil lengselen etter fortiden lure dem?

Valget 3. november blir like viktig som valget foran borgerkrigen 1860-64, sier Levin.

USA står ved et vippepunkt.

Dette er ikke ord som faller lett. Hvis Republikken faller er det ikke fordi den angripes utenfra, men innenfra. Hvor stor er styrken til folket?

Uten dyd hos borgerne er det ingenting å forsvare, siterte Levin de gamle romerne.

Det samme gjelder vårt samfunn. Uten dyder blant folket, raser det hele sammen når venstresiden går til angrep.

Alle valg blir nå en kamp mellom kreftene som vil bevare og kreftene som vil oppløse. Bak utfordreren til Duda i Polen sto EU, utallige NGO’er, Soros, Norge. Norge er ikke noen good guy når det kommer til denne kampen: Vi bruker våre EØS-bidrag for å bryte ned samfunnsmoralen i landene vi liksom skal “hjelpe”. Document var nylig i kontakt med en ambassade fra et av Visegrad-landene og vi fikk høre om full boikott fra norsk side. Ikke bare fra sentralt hold, også journalister og kultureliten deltar i boikotten. Det var skremmende å høre.

Folk er ikke klar over at vi er ved å få en politisk kultur hvor konsensus iverksettes ovenfra. Hvis du ikke slutter rekkene vil du merke det. De illiberale trekkene kommer fra de som snakker høyest om liberalt demokrati.

Er dette til å bli motløs av? Ja, men det hjelper ikke å stikke hodet i sanden.

BBC hadde på morgenkvisten søkelys på situasjonen i Mali og Nigeria. I Mali vokser jihadist-opprøret, og en mer utvidet islamistisk opposisjon. En imam er opposisjonsleder. Det lød ikke betryggende. For noen år siden rykket franske soldater inn og gjenopprettet ro og orden. Trodde vi. Men opprøret har fortsatt.

I Nigeria driver ikke bare Boko Haram krig mot den kristne befolkningen i nordøst. Det gjør også fulani-folket som er gjetere. Offisielt heter det at det er en konflikt mellom nomader og fastboende bønder, men i virkeligheten er det en krig for å drepe og utdrive de kristne, sa biskopen BBC intervjuet. Når BBC tillater at et slikt korrektiv blir fremført, er det ille.

De kristne har ingenting å forsvare seg med. De overfalles av folk med macheter og skytevåpen. Biskopen fortalte at han hadde ansvar for 35 foreldreløse i sitt eget hjem og nærmere 200 i et annet hus. Han sa samfunnene er på bristepunktet, de klarer ikke mer og verden bryr seg ikke.

Europa bryr seg ikke, for det ønsker ikke vite. Det forstår instinktivt at det har invitert de samme kreftene til sitt kontinent. Hvis europeiske land skulle begynne å bråke om de kristne i Nigeria, vil det vekke irritasjon blant muslimer. Eliten er blitt gisler for sin egen politikk.

Moralsk er det demoraliserende, det suger all motstandskraft ut av vår elite, våre politikere, medier, akademikere og kulturelite. Mottoet synes å være: Skru opp volumet så vi slipper å høre skrikene.

Den norske godhetslobbyen snakker om Syria, Moria-leiren, båtmigranter, men aldri om de kristne i Nigeria.

Det kommer vi til å betale en høy pris for.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.