Donald Trump tok et generaloppgjør med kreftene som forsøker å gjennomføre en ny amerikansk revolusjon gjennom å velte den første. Trump lovet at det blir det ikke noe av. Han vil forsvare USAs historie og kulturarv og vet han har folket bak seg.

Trump sa dette ved foten av Mount Rushmore, med gigantskulpturene av Lincoln, Jefferson, Washington og Theodore Rooselelt i bakgrunnen.

CNN og New York Times har kastet seg på kulturrevolusjonen og kaller nå disse store historiske skikkelsene for slaveeiere. Det er en utvikling som er nærmest uvirkelig på vanlige amerikanere. Heller ikke 4. juli blir sett på som en sunn nasjonaldag av disse revolusjonære. Mange Demokratiske guvernører og borgermestere advarte mot og forbød i mange tilfeller ansamlinger av mennesker for å feire nasjonaldagen. De samme Demokrater har ivrig støttet Black Lives Matter-demonstrasjoner.

USA står overfor en venstreorientert fascisme, som ønsker å ta fra amerikanerne friheten, sa Trump.

“This monument will never be desecrated,” Trump declared to cheers and applause. “These heroes will never be defaced. Their legacy will never, ever be destroyed. Their achievements will never be forgotten. And Mount Rushmore will stand forever as an eternal tribute to our forefathers and to our freedom.”

Han gikk gjennom alle de verdier den nye revolusjonen angriper: Kjernefamilien, ytringsfriheten, nasjonal stolthet.

The president asserted that recent attacks on the nation’s monuments, alongside “cancel culture” and the rise of the Marxist ideology of the Black Lives Matter (BLM) movement, were symptoms of a “left-wing cultural revolution” that was threatening to “overthrow the American Revolution.” BLM explicitly advocatesthe destruction of the “nuclear family struture,” which Trump said was in fact the “bedrock of American life.”

Allerede for to-tre år siden begynte fotballstjernen Colin Kaepernick en protestbevegelse ved å nekte å stå når Stars & Stripes ble spilt. Trump startet en motbevegesle, han boikottet kampene. Publikum uteble også. Eierne tapte store summer.

Med George Floyds død ble knel-ned et symbol på respekt for svarte, men Black Lives Matter gjorde det til et symbol på deres makt og derfor sa mange nei. Trump gjorde det klart: Han bøyer bare kne for Gud.

“We only kneel to Almighty God,” Trump remarked, in a clear shot at athletes who kneel in protest during the national anthem. “We will not be intimidated by bad, evil people. It will not happen.”

BLM-bevegelsen har alltid vært antiamerikansk, den har stårt for en alternativ versjon. Når den nå er blitt antisemittisk, rasistisk og antiamerikansk er den uamerikansk. Den går inn for å legge ned politiet. Den vil også frata amerikanere ytringsfriheten.

Trump gikk til frontalangrep på BLM, som har støtte fra store amerikanske merkevarenavn, mediene og Demokratene.

Trump went on to characterize endemic efforts to terminate and humiliate dissent as a form of “totalitarianism” and an “attack on our magnificent liberty” — and promised that it “will be stopped very quicky.”

Hours before he spoke, CNN, echoing The New York Times, derided Mount Rushmore as a monument to slaveholders on stolen native lands.

“This movement is openly attacking the legacies of every person on Mount Rushmore,” Trump said, referring to George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln.

Over hele USA har folk mistet jobbene sine for selv den minste kritikk av Black Lives Matter. Selv det å si at All lives matter, har ført til oppsigelser.

-De ønsker å bringe oss til taushet, sa Trump. -De skal ikke lykkes.

Dermed slo han an de sentrale temaene i valgkampen: Ytringsfrihet, frihet og lov og orden.

“They want to silence us,” Trump said, as cheers of “U-S-A!” broke out. “But we will not be silenced. … We want free and open debate, not cancel culture. … Their goal is not a better America. Their goal is to end America. … But just as in centuries past, the American people will stand in their way.”

 

Trump, in fiery Mount Rushmore address, decries rise of ‘far-left fascism,’ calls on Americans to rise up
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.