Black Lives Matter holder en protest i nærheten av Trump Tower 4. juli og brenner et amerikansk flagg. Å brenne Stars & Stripes på nasjonaldagen er rene gavepakken til Trump. Det forteller folk på et øyeblikk hva Trump mener når han sier de angriper USA. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Scanpix

Trump kom med et positivt budskap 4. juli: Alt USA har fått til – nedkjempet nazisme og kommunisme og skapt et land preget av frihet. Denne friheten skal ikke en marxistisk-inspirert mobb få ødelegge, sa Trump.

Trump går til frontalangrep på Black Lives Matter, Antifa og Demokratene, som i fellesskap går til angrep på USAs historie.

For det er selve fortellingen det handler om. Synet på Amerika. BLM står for et rasistisk syn på USA. Alt handler om rase og rasisme. Dette er en destruktiv fortelling.

“We are now in the process of defeating the radical left,» Trump said to hundreds at the White House lawn Independence Day celebration. «The Marxists. The anarchists. The agitators. The looters, and people who in many instances, have absolutely no clue what they are doing.”

Det er ingen grunn til å skamme seg over den mest fremgangsrike nasjonen verden noen gang har sett, sa presidenten.

Amerika skylder patriotene alt. Det var de som gjorde Amerikas Forente Stater mulig. Skulle man på nasjonaldagen dra dem ned i søla ved å fremheve at de ikke var perfekte?

«Thanks to the courage of those patriots on July 4, 1776, the American Republic stands today as the greatest, most exceptional and most virtuous nation in the history of the world,» Trump said.

Det USA står overfor,  er kulturrevolusjonære som med vold vil forandre Amerika. Det kan vi ikke tillate, sa Trump.

Trump praised the ingenuity of American workers and lauded American heroes who defeated Nazis and dethroned fascists. But as Black Lives Matter protesters have taken to the streets in the wake of George Floyd’s death to demand racial justice — with some activists taking down Confederate statues and other relics — Trump warned of a new front that America must overcome: left-wing radicals seeking to destroy history.

Dermed stiller Trump opp BLM og den radikale del av Demokratene som en fiende USA må overvinne, på linje med forgjengerne. For denne fienden truer Amerikas identitet og Manifest Destiny: Amerikansk eksepsjonalisme, om å være noe spesielt for verdens mennesker. Derav lederrollen.

Historien er ikke en byrde som man skal kaste av seg eller skamme seg over.

«Our past is not a burden to be cast away,” Trump said. “… This incredible story of American progress is the story of each generation picking up where the last one finished.”

Reagan var optimist. Trump er optimist. Amerikanerne liker ikke europeeres pessimisme. Det er denne troen på at det nytter som Trump appellerer til.

Han sier hele tiden: The best is yet to come.

Anti-Trump-mediene understreker konstant det negative. De utelater positive nyheter, og hausser nå opp koronaen til apokalyptiske dimensjoner.

Smittetallene for Texas og Florida er høye, men antall døde er lavt. Dét nevner ikke mediene. Rundt 50.000 smittede, men bare rundt 600 døde. Covid er blitt svakere, og amerikanerne orker ikke sitte innelåst lenger. De vil leve.

Insisteringen på karantene er blitt en belastning for Demokratene og deres medier. Folk finner seg ikke i å bli diktert.

Trump fokuserte på det fryktelige viruset og sa det har krevd store ofre og påført folk lidelser. Han nølte ikke med å si hvor det kom fra: Kina. Trump minner amerikanerne på at det hadde ikke behøvd å være slik. Kina kunne stanset flytrafikken internasjonalt. Det gjorde de ikke.

Trump acknowledged the struggles of the coronavirus pandemic, which «goes out in one area and rears back its ugly face in another area.» He touted advancements on testing, producing ventilators, and said the U.S. will likely have a vaccine or therapeutic solution before the end of the year. He blamed China for a «cover-up» about the virus’s origin and said the country must be held accountable for spreading a global pandemic.

Covid-19 er blitt politikk, både utenrikspolitikk og innenrikspolitikk. Trump retvitret en tweet fra journalisten Paul Sperry: Hvordan kan det være forkastelig å hylle Amerika, men positivt og ufarlig å rakke ned på det?

 

 

Trump vil understreke USAs innsats og dets fortjenester, der Biden gjør det negative, manglende til hovedsak. Det er to ulike fortellinger.

«Biden opens by saying that America has ‘NEVER lived up to’ our ideals, then goes on to denigrate Thomas Jefferson, evoke a series of the very worst moments of our history, accuse the country of systemic racism, cast us as a bad people whose conscience is ‘gnawed at’ by principles he says we have ‘never’ embodied, and then go on to say ‘American history is no fairy tale,’ and suggest that only by voting for him can America redeem itself from this terrible story,» the Trump aide said.

Trump defends US history, blasts ‘radical left’ in ‘Salute to America’ celebration

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.