Kommentar

Faktum er at aktivistene er så tungt utstyrt at man kunne si det samme om dem som NTB sier om politiet: «tungt bevæpnet». På flere av bildene er det vanskelig å se hvem som er hvem. Dette er aktivister, eller «demonstranter», som Reuters kaller dem, i Portland 26. juli. Foto: Caitlin Ochs/Reuters/Scanpix

Det er ikke bare amerikanske byer som herjes av vandalisme og vold. Også i vesteuropeiske byer går mobben amok. Nylig skjedde det i Frankfurt og Stuttgart. Det er ødeleggelser for ødeleggelsenes skyld. Da er det delstatsminister i Rheinland-Pfalz, Malu Dreyer (SPD) anmoder politiet om å «deeskalere» situasjonen.

Malu Dreyer var i fjor høst midlertidig leder av SPD. I bakgrunnen statue av Willy Brandt. Feminiseringen av politikken betyr at omsorgen også slår inn i kriminalitetsbekjempelse. Politiet blir problemet. Foto: Christian Mang/Reuters/Scanpix

Det er de samme tonene som i USA: Når mobben går amok, skal politiet trekke seg tilbake. Så langt har unnfallenheten kommet at man viker plassen for mobben.

Delstatsministeren klarte å mobilisere empati også for mobben: De har hatt det vondt lenge på grunn av koronaen og har oppdemmet frustrasjon.

„Es geht ja vor allem um eine Gruppe von Menschen, die unzufrieden sind, weil sie wegen Corona nicht feiern können. Da hat sich Frust angestaut und auch Hass auf Behörden und die sogenannte Obrigkeit.“

– Den såkalte øvrighet. Her krysser politikerne en ny grense. Selv når en mobb knuser ruter og ødelegger, er det kun én ting som gjelder: forståelse. Dét burde få det til å gå kaldt nedover ryggen på vanlige mennesker som sitter forsvarsløse i sine hjem. Hvem skal forsvare dem?

Det er samme linje som Demokratene følger i USA: De er på parti med Antifa og BLM. Mediene tar mobbens side.

Det er politiet som er problemet. NTB:

De føderale styrkene fra Department of Homeland Security er tungt bevæpnet og benytter militære uniformer, men uniformene er uten navnemerker eller andre former for identifikasjon. Soldatene kjører også rundt i umerkede biler.

Det ville vært latterlige betegnelser hvis det ikke var så alvorlig. Alvorlig for politifolks liv og helse og alvorlig for samfunnets sikkerhet. Det finnes bare én sperre mot mobben, og det er politiet. De er siste skanse. Venstresiden er imot politiet, selv når mobben går til angrep på samfunnet.

La det ikke herske noen tvil: Det som skjer i USA, er uhyggelig.

Demokratiske politikere som borgermesteren i Portland, Ted Wheeler, har for lengst tatt skrittet over i mobbens leir.

Men NTB spiller samme spill som CNN: Man later som om mobben har en god sak og at det er Trump som er problemet.

Når man sjekker en video fra Portland, skjønner man raskt at mediene villeder grovt. Dette er som hentet fra en krig, og den har vart i over 50 dager.

 

Nedbrenning av bygninger er i ferd med å bli et fast innslag når BLM skal vise solidaritet med Portland eller Seattle.

Det er regelrette gatekamper som utkjempes hver natt i Portland og Seattle. I stedet for å støtte politiet, forlanger demokratiske politikere at føderalt politi skal trekkes tilbake. Det er en splittelse gjennom nasjonen som bare blir dypere og dypere.

Nancy Pelosi kalte politiet for stormtroopers; det er det samme som SS. En annen demokratisk kongressrepresentant brukte uttrykket Gestapo. Demokratene har kastet alle hemninger, og Republikanerne er puslete. De er ikke på høyden.


Enhver som ser denne svartkledde, maskerte pøbelen, forstår at den består av nihilister som må stoppes.

I stedet kaller Hollywood-stjerner dem for «frihetskjempere», og ordføreren i byen der de svartkledde går amok, sier de representerer «det beste av våre demokratiske idealer».

Democrats have described the federal officers as Nazi “Gestapo,” while the mainstream media has downplayed the violence, leading White House Press Secretary Kayleigh McEnany to play a montage Friday of video from violence in Portland. None of the cable news networks covered the montage; Fox News cut away when profanity appeared onscreen.

On Friday, L.A.Mayor Eric Garcetti reiterated his support for the Portland protests, which he said Thursday “represent the best of our democratic ideals.” He denied the protests had been violent, saying “individual” acts did not define the whole.

Opptøyene i USA er i ferd med å gå over i noe demonisk, og Demokratene og anti-Trump-mediene egger dem til å fortsette. Det er lenge siden dette var en lek. Det er selve stabiliteten i samfunnet som er truet.

Demonstrators Attack Federal Buildings in L.A. in Solidarity with Portland

Kjøp Halvor Foslis bok her!