Når man har sett volden som har utfoldet seg i byer som Portland de siste to måneder, lurer man på hvordan det er mulig for statskanalen å si at opptøyene er fredelige demonstrasjoner som føderalt politi ødelegger. Lars Os eller studio nevner ikke at Demokratiske politikere har fratatt politi myndighet og våpen til å stanse mobben. Den har fritt spillerom. Foto: Caitlin Ochs/Reuters/Scanpix

NRK gjør ikke noe forsøk engang på å gi en fair dekning av det som foregår i USA. Statskanalen har valgt side: De er propagandaorgan for anti-Trump-kreftene. Men Portland, Seattle, Los Angeles, Austin, Atlanta etc. representerer likevel et vannskille: Det er første gang massevold bryter ut mot føderale myndigheter.

Demokratene har tatt et skjebnesvangert valg ved å insistere på at «demonstrasjonene» er «fredelige». Det samme har anti-Trump-mediene som mørklegger volden.

Ved å ta Antifa og BLMs side viser Demokratene at de er en del av opprøret. Å bruke vold mot føderale myndigheter er utvilsomt anti-demokratisk. Ved å støtte volden har Demokratene og anti-Trump-mediene krysset en grense. Vold fører til vold og den kan føre til borgerkrig. Det er skremmende utsikter, men folk som opplever denne volden forstår umiddelbart hvor farlig den er.

Det er derfor ingen vanlig lapsus at NRK konsekvent støtter anti-Trump-fronten:

Simen Ekern under Arendalsuka 15. august 2018. Hva innleder han om? Jo, høyrepopulisme i Europa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Simen Ekern er NRKs nye Europa-korrespondent som for tiden gjør studiotjeneste på Marienlyst. 07.30 tirsdag ga han en sammenfatning av hva som skjedde i Portland som var helt etter Demokratenes oppskrift: Volden er en myte, og det er føderale agenter som er invasjonsstyrker, og de som bruker vold mot fredelige demonstranter. Det er de som trapper opp.

Samme dag kom utsendt korrespondent Lars Os til Portland. Hvis Os tidligere under BLM har hatt rom for nyanser, så var disse nå blåst bort: Os ga kun aktivistenes fortelling og de Demokratiske politikernes. Os bruker aktivistenes «følelse» som bevis på at føderalt politi bør trekke seg tilbake.

Ekern siterte fra et brev som seks Demokratiske ordførere har skrevet til føderale myndigheter, med krav om at føderalt politi trekkes tilbake. Fordi NRK ikke rapporterer volden, virker brevet tilforlatelig. Men hvis NRK hadde drevet nyhetsjournalistikk, ville lytterne forstått galskapen: Ordfører i Portland, Ted Wheeler, er filmet blant aktivistene, iført maske og hjelm. Han er omgitt av fem livvakter. Likevel står aktivister og skriker opp i ansiktet på ham at han skal gå av. Aktivister har oppsøkt hjemmet til ordfører i Seattle, Jenny Durkan, og truet henne. Demokratene tror de kan innynde seg hos Antifa, men de kommer til å bli skuffet.

Alexandria Ocasio-Cortez vet godt hvor hun står. Hun spiller på og med Antifa og BLM. AOC forsvarer butikktyveri hvis man er sulten. Da er det bare å si at man er sulten og forsyne seg. Når en kongressrepresentant frekt forsvarer lovbrudd, så er det et signal om at lovbryterne er kommet på innsiden av den lovgivende forsamling, og akter å bruke plattformen til å ødelegge republikken.

Det var akkurat slik vi – de røde – forsøkte å ødelegge det norske systemet på 60-70-tallet. ML-ernes oppskrift var å komme innenfor for å vende systemet mot seg selv. Det funket.

Vanlige mennesker får ikke med seg hva som foregår. Det går så fort. Er ikke NRK NRK?

Nei, det er ikke det. NRK er ikke lenger NRK. Slik VG ikke er VG og Aftenposten ikke lenger er Aftenposten. De er radikalisert og spiller et spill som ender med at antidemokratiske krefter vinner, hvis ikke borgerne kommer til sans og samling og finner ut hva som foregår.

Når medier sier noe er fredelig når det er ved å rive byene i filler, er det ikke et utslag av en innskytelse. Det er bevisst mørklegging og villeding som tjener voldskreftene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.