En aktivist brenner et amerikansk flagg i Portland 27. juli. Foto: Caitlin Ochs/Reuters/Scanpix

Det vi har sett med opprullingen av Obamagate, er en administrasjon der presidenten følte han hadde rett til å overprøve velgernes valg av kandidat for et annet parti. Obama var villig til å bruke alle statens maktmidler for å stanse Donald Trump. Da velgerne likevel trosset alle spådommer, fortsatte Obama å sabotere den nye administrasjonen og lyktes med å ta ned den nasjonale sikkerhetsrådgiveren, Michael Flynn.

Dette var anti-demokratisk opptreden. Landets øverste leder respekterte ikke velgernes suverene rett til å velge hvem de vil. Det er det mest fundamentale prinsippp i demokratiet. Uten dét er demokratiet bare skuespill.

Demokratene og anti-Trump-mediene har siden valget 8. november 2016 daglig bevist at de ikke respekterer velgernes dom. De har aldri godkjent Trump som en legitim president. Hele Russiagate-storyen var og er bygget opp for å delegitimere presidenten. Historien har vist seg å være helt uten grunnlag, men likevel fortsetter Demokrater og anti-Trump-medier å snakke som om den fortsatt har noe for seg. Fakta betyr ingenting, selv ikke når det er undersøkelser de selv har satt i gang.

Den andre hovedstoryen om Trump er at han er en rasist, en hvit supremasist, symbolet på et Amerika som blokkerer for at et nytt kan stige frem. Å være hvit er per definisjon å ta opp plassen for andre. Skygge for sola. De samme argumentene hører vi her hjemme: Hvis du får taletid, er det på bekostning av andre som trenger den mer. Det er et helt nytt prinsipp for demokratisk samtale, basert på hvem som snakker, vedkommendes etnisitet eller religion. Bare det å introdusere et slikt argument er å åpne portene til klanrop og stammehyl.

Mediene later som om de ikke forstår hva de driver med.

I forlengelsen av rasist-narrativet ligger rettferdiggjørelsen av den vold som utspiller seg i amerikanske byer. Demokratene og anti-Trump-mediene forteller ikke sannheten om volden mot bygninger og politiet. De fortsetter det som har vært en lang tradison på venstresiden: Politifolk er svin. Antifa er en fortsettelse av de verste trekk ved amerikansk venstreside: en sadistisk glede av å skade politifolk.

I Seattle og Portland har de brukt laser for å blinde politifolk. Foreløpig har tre fått permanente skader.

Omverdenen burde merke seg hvilke bygninger Antifa angriper i Portland, Seattle og Los Angeles: Politihovedkvarter og tinghus. Her har justisminister William Barr trukket en rød linje: Loven gir ham rett til å forsvare føderale bygninger med alle midler. Derfor er det føderale agenter inne i tinghuset i Portland. Men Antifa forsøker å brenne dem inne.

Likevel står Demokratiske politikere frem, lokalt og nasjonalt og sier at Trump bruker Gestapo-metoder.

Demokratene og anti-Trump-mediene spekulerer i å lage en krise i storbyene på toppen av korona som skal bli så håpløs og akutt at velgerne stemmer på mannen i bunkeren i Wilmington, Delaware.

Ingen pris er for høy for å bli kvitt Trump.

Heller ikke demokratiet.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.