Hele innsatsstyrken til Portland-politiet stemte onsdag for å trekke seg etter at et medlem, Corey Budworth, er tiltalt for å ha slått en fotograf i august 2020. Fotografen var maskert som de andre Antifa-demonstrantene. De hadde satt en bygning i brann, og politiet forsøkte å rydde vei for at brannvesenet kunne slukke.

All 50 of Portland police’s highly trained rapid response unit voted unanimously to resign Wednesday during a union meeting in response to the recent indictment of Officer Corey Budworth for allegedly assaulting a photographer with his baton as an overnight riot broke out last August.

Over hele USA gjentar det samme mønsteret seg: I Demokratisk styrte byer blir politiet presset på defensiven. Likevel forventes det at de skal stå klare. Når de forsøker å gjøre jobben, blir de kontrollert og risikerer å bli stilt for retten. Resultatet er at politiet sier opp i hopetall.

«Unfortunately, this decorated public servant has been caught in the crossfire of agenda-driven city leaders and a politicized criminal justice system,» the Portland Police Association said in an initial statement Tuesday after a Multnomah County grand jury indicted Budworth on one count of fourth-degree assault related to an incident that occurred on Aug. 18, 2020.

Portland har vært en av de mest voldspregede byene. Ordføreren har selv støttet demonstrantene og avvist tilbud om føderal støtte. En hard kjerne av voldelige demonstranter har klart å presse ordensmakten på defensiven.

Resultatet er mer kriminalitet og lovløshet i Demokratisk styrte byer. Folk flykter derfor fra byer som New York, Seattle, Portland og Los Angeles til røde stater som Texas og Florida.

Politiet føler at myndighetene er utakknemlige. De risikerer livet, og det de får igjen, er granskninger med lupe og tiltaler.

That night, according to the police union, a group of about 200 demonstrators – many equipped with tactical helmets, faces covered, and armed with a variety of weapons – descended on the Multnomah Building in southeast Portland. Multiple dumpsters were set on fire, buildings were defaced, and windows were broken. A riot soon was declared at the planned event after someone from the crowd launched a Molotov cocktail into the Multnomah Building, setting it ablaze.

En viktig forutsetning for at Antifa kunne holde på, var at mediene systematisk bagatelliserte volden. Det skjedde også da NRKs reporter var til stede. Antifa fikk gjøre Portland lovløs uten at noen satte foten ned. Politiet måtte ta støyten.

«After nearly 75 consecutive nights of violence, destruction, and mayhem, a small group of RRT (Rapid Response Team) officers—including Officer Budworth—were again tasked with dealing with the riot,» the Portland Police Association said. «Per PPB Command Staff orders, RRT officers cleared the rioters from the area to allow the Fire Bureau to extinguish the blaze. But the rioters were not satisfied.»

Antifa ville ikke at bygningen skulle reddes og samlet seg til et nytt angrep. Det var da innsatsstyrken var så hardt presset at politikvinne Corey Budworth kom til å bruke batongen slik at hun traff en aktivist bakfra. For det blir hun stilt for retten.

Kollegene stiller seg solidarisk. De vet at det like gjerne kunne vært dem.

Slik forfaller lov og orden over hele USA i Demokratiske byer.

 

Portland’s police riot team resigns after officer indicted over alleged assault on photographer