Department of Homeland Security (DHS) og guvernøren i Oregon, Kate Brown, er blitt enige om at føderalt politi begynner en gradvis tilbaketrekking fra downtown Portland. Lokalt politi skal ivareta vaktholdet av føderale bygninger.

Aktivistene har i flere uker forsøkt å storme og brenne den føderale rettsbygningen.

“That plan includes the robust presence of Oregon State Police in downtown Portland,” Wolf explained. “State and local law enforcement will begin securing properties and streets, especially those surrounding federal properties, that have been under nightly attack for the past two months. Oregon State Police will coordinate with Federal Protective Service (FPS) officers to ensure all federal facilities remained protected and secure.»

Politiet i amerikanske byer er underlagt politiske myndigheter og byrådet forbød sist uke lokalt politi å ha noe som helst med føderale kolleger å gjøre.

Det er stor frustrasjon blant lokalt politi i byene der opprør herjer, fordi politiske myndigheter nekter dem å gjøre jobben sin.

 

Federal agents to begin leaving Portland’s downtown: DHS, Oregon governor

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.