FBI annonserte på en pressekonferanse i Oregon onsdag at en voldelig seksualforbryter som kidnappet en kvinne og holdt henne fanget i en celle laget av betongblokker kan ha flere ofre.

Negasi Zuberi, som er 29 år gammel, ble arrestert 16. juli etter at kvinnen rømte fra hjemmet hans og var i stand til å tilkalle hjelp. Zuberi er kjent under flere aliaser – «Sakima», «Justin Hyche» og «Justin Kouassi» – og har bodd i minst 10 delstater.

Saken har vakt oppsikt i USA og det er usikkert hvorfor det tok over to uker før den oppsiktsvekkende kidnappingssaken ble offentliggjort av myndighetene.

Zuberi har blitt koblet til fire voldelige seksuelle overgrep i minst fire stater, sa FBI, uten å oppgi hvor, og det kan være flere.

Kidnappingen ifølge FBI og kvinnens vitnesbyrd

Zuberi dro fra sitt hjem i Klamath Falls, Oregon, til Seattle, Washington, hvor han tok kontakt med en prostituert og utga seg som undercover politi. Han viftet med et politiskilt, truet med en taser og la kvinnen i håndjern før han satte henne i baksetet i bilen hans.

Deretter kjørte han over 700 kilometer tilbake til Oregon, og overgrep kvinnen seksuelt under turen.

Da de kom hjem til Zuberi, ble kvinnen stengt inne i den provisoriske cellen han hadde bygd i garasjen sin av betongblokker – med en metalldør som ikke kunne åpnes fra innsiden. Etter å ha sovnet en kort stund, våknet hun og forsto at hun sannsynligvis ville dø hvis hun ikke forsøkte å rømme.

Da Zuberi dro ut, banket hun gjentatte ganger på døren og klarte ved et mirakel å bryte den opp og flykte fra huset hvor hun klarte å stoppe en bilist som ringte 911.

Politiet i Klamath Falls innhentet en ransakingsordre for Zuberis bolig og fant den provisoriske cellen beskrevet av offeret. Etterforskere fant også blod på et tregjerde som offeret hadde klatret over for å unnslippe gjerningsmannen.

Zuberi hadde flyktet og ble lokalisert i Reno, Nevada, hvor han ble tatt i varetekt etter en kort kamp med lokalt politi.

Da Zuberi krysset delstatsgrensene under kidnappingen ble det føderale politiet involvert. Zuberi har angivelig bodd i 10 stater på 10 år, og FBI har satt igang en storstilt aksjon for å finne flere ofre og kriminelle handlinger Zuberi kan ha vært involvert i.

Maksimumsstraff for interstate kidnapping er livstid i føderalt fengsel.

Spesialagent Stephanie Shark ved FBIs feltkontor i Portland, Oregon, sa på pressekonferansen i går at kvinnen som kjempet for livet sitt har bidratt til å beskytte fremtidige ofre, og legger til at dessverre har de knyttet Zuberi til ytterligere voldelige seksuelle overgrep i minst fire stater, og det kan være flere.

Shark sa at denne kvinnen ble kidnappet, lenket, overfalt seksuelt og låst inne i en celle laget av betongblokk. Hun banket på døren med hendene til de var blodige for å komme seg løs. Hennes raske tenkning og vilje til å overleve kan ha reddet andre kvinner fra et lignende mareritt:

– According to the complaint, this woman was kidnapped, chained, sexually assaulted, and locked in a cinderblock cell. Police say, she beat the door with her hands until they were bloody in order to break free. Her quick thinking and will to survive may have saved other women from a similar nightmare.

KOIN 6 News i Oregon forteller historien om Zuberi. De har intervjuet tidligere naboer som sier det var et mareritt å bo ved siden av han, de følte seg utrygg og mannen var en bedrager.

Vi finner også ut at han er gift, har barn og at familien var angivelig i huset da kvinnen var der. Det er sjelden at FBI involverer offentligheten som de har gjort i denne saken, det kan tyde på at det gjelder alvorlige forbrytelser.

Neighbors say accused kidnapper in FBI case was ‘aggressive’, ‘a con artist’.

Kjøp boken her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.