Distriktsadvokat Rachel Mitchell sier at hun ikke vil utlevere Almansoori fordi hun ikke stoler på at statsadvokat Alvin Bragg vil gjøre det rette. Almasoori har begått forferdelige forbrytelser i New York, Florida og Arizona.

Rachel Mitchell som er distriktsadvokat i fylket Maricopa County sier at hun ikke vil utlevere drapsmistenkte Raad Almansoori fordi hun stoler ikke på at statsadvokaten i Manhattan, Alvin Bragg, vil gjøre det rette.

Hun sa til journalister i forrige uke at hun tror det er tryggere å beholde ham i Arizona.

Raad Almansoori var ettersøkt for drapet på en kvinne fra Queens tidligere denne måneden. Almansoori slo 38 år gamle Denisse Oleas-Arancibia ihjel med et strykejern. Han ble fanget på sikkerhetskamera med kvinnens blodige leggings.

Mitchell lover at han vil forbli bak lås og slå i Arizona på grunn av Braggs håndtering av alvorlig kriminelle.

Under en pressekonferanse sa Mitchell:

– Jeg vet at det har vært diskusjoner om at New York ønsker å utlevere denne personen. Dette er ikke rettet mot New York Police Department i det hele tatt. Jeg vet at de har gjort en kjempejobb. Men vi vil ikke gå med på utlevering.

– Jeg har instruert mine advokater om ikke å gå med på det. Vi skal beholde ham her. Vi har obligatoriske fengselsstraffer. Etter å ha observert behandlingen av voldelige kriminelle i New York av Manhattan-statsadvokat Alvin Bragg, tror jeg det er tryggere å holde ham her.

– Vi skal holde ham i varetekt slik at han ikke kan være ute og gjøre dette mot enkeltpersoner hverken i vår stat, fylke eller hvor som helst i USA.

Almansoori (26) er i varetekt uten kausjon i Arizona på anklager om at han kapret en kvinnes bil og knivstakk henne, og kidnappet og knivstakk en McDonalds-ansatt forrige uke. Det skjedde bare dager etter at NYPD sa at han kvalte Denisse Oleas-Arancibia til døde inne på Soho 54 Hotel den 7. februar.

Oleas-Arancibia, som flyttet til New York fra Ecuador, skal ha jobbet som eskorte da hun fikk en bestilling på en date med Almansoori, sa politiet. Han skal ha kommet i krangel med henne om hvor mye han skulle betale.

Den siktede drapsmannen har bodd i Texas, Arizona og Florida hvor familien hans fortsatt bor. Han er siktet for flere forbrytelser, inkludert en pågående sak i Florida.

I en uttalelse sa talspersonen for Alvin Braggs kontor at det var dypt urovekkende at distriktsadvokat Mitchell spilte politiske spill i en drapsetterforskning.

Tjenestemenn i Maricopa County sa at de er overbevist om at Almansooris crime spree ville fortsette hvis de ikke hadde arrestert ham.

Hvem er Raad Almansoori og hva er han siktet for?

Ingen landsomfattende medier skriver om Almasooris bakgrunn og hvor han kommer fra, men uavhengige medier skriver at han ble født i Arizona i 1997 og vokste opp i en muslimsk immigrantfamilie.

Bare Naked Islam skriver at media utelater en viktig egenskap om Raad Almansoori: at han er muslim. Det kan ikke verifiseres, men navnet er kanskje et dead giveaway.

Det skulle egentlig ikke bety noe hvor han kommer fra, men hvis hovedstrømsmedier fortsetter å skjule identiteten til gjerningsmenn fordi de er muslimer, svarte eller brune, er det vår jobb å fortelle sannheten. Mange av oss begynner å bli veldig lei av å bli fremstilt som den store stygge ulven i verden fordi vi ble født hvite.

Almasoori har begått forferdelige forbrytelser.

Forrige uke ble Raad Almansoori tiltalt av en storjury i Arizona, skriver Fox News. Han er mistenkt for en rekke voldelige forbrytelser mot kvinner rundt om i landet, inkludert et mord på et hotell i New York City og to knivstikkinger i Arizona.

I en pressemelding kunngjorde statsadvokat Rachel Mitchell at Almansoori var tiltalt for to tilfeller av forsøk på å begå drap av første grad, to tilfeller av grov overfall, ett tilfelle av forsøk på å begå væpnet ran, to tilfeller av forsøk på å begå seksuelt overgrep, og ett tilfelle av tyveri av transportmiddel.

To av anklagene stammer fra kriminelle handlinger mot to kvinner i Phoenix og Surprise den 17. og 18. februar. Da Almansoori ble pågrepet av betjenter fra Scottsdale politidepartement innrømmet han også å ha stukket «en attraktiv yngre kvinne» som senere ble identifisert som en 22 år gammel kvinne i Phoenix, og å brutalt ha drept Denisse Oleas-Arancibia på SoHo 54-hotellet i Manhattan, New York.

På mandag ble Almansoori nektet kausjon etter en høring i Maricopa County. I tillegg har han fått sin kausjon tilbakekalt i Orlando, Florida, hvor han hadde pågående anklager i forbindelse med seksuelt overgrep og bilkapring av en annen kvinne.

Hvis han blir dømt, vil Almansoori bli sendt til New York for å stå for retten for mordet på Oleas-Arancibia før han begynner sin straff i Arizona, skriver Fox.

Almansoori er tidligere dømt i Arizona, inkludert en dom fra 2018 for grov overfall.

Fox 10 Phoenix: Maricopa Co. Attorney says she doesn’t trust NY DA.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.