Nytt

Audrey Strauss, US State Attorney, Southern District of New York på pressekonferansen der siktelsen mot Ghislaine Maxwell for hennes rolle i seksuelle utnyttelse og misbruk av mindreårige jenter sammen med Jeffrey Epstein ble presentert, torsdag 2. juli 2020. Maxwell og Epstein sees på plakaten til venstre i bildet. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix

– Hun voldtok meg 20-30 ganger, sier en anonym kvinne til Fox News om Jeffrey Epsteins nære venn og koblerske, engelske Ghislaine Maxwell (58). Maxwell ble arrestert torsdag og sitter nå varetektsfengslet i New Hampshire.

Gislaine Maxwell ble torsdag arrestert av FBI og siktet for flere brudd på føderal, amerikansk lov knyttet til seksuell utnyttelse av mindreårige. Hun er også siktet for mened, det vil si falsk forklaring.

I et eksklusivt intervju med Fox News fredag sier den anonyme kvinnen (som i tråd med amerikansk skikk får pseudonymet Jane Doe) at Maxwell misbrukte henne seksuelt fra 1991 i Florida. Hun sa at overgrepene fortsatte til hun var 16 år, to år senere.

“She did rape me. I would say it’s more than 20 or 30 times,” she said. “She is just as evil as Jeffrey Epstein … She is a rapist.”

Jane Doe claims years of sexual abuse came to an end only after she became pregnant with Jeffrey Epstein’s baby. At age 16, she had an abortion.

– Hun voldtok meg. Jeg vil si at det er mer enn 20 eller 30 ganger, ”sa hun. «Hun er like ond som Jeffrey Epstein … Hun er en voldtektsforbryter.

– Jane Doe hevder år med seksuelle overgrep ble avsluttet først etter at hun ble gravid med Jeffrey Epsteins baby. 16 år gammel hadde hun en abort.

Denne kvinnens vitnemål er således ikke med i torsdagens siktelse. Den bygger på vitnemål fra tre andre anonymiserte kvinner som var mindreårige i perioden fra og med 1994.

 

Skjermdump fra siktelsen mot Ghislaine Maxwell.

I henhold til amerikansk lov, ble siktelsen utferdiget av en statsadvokat, som så førte bevis for en Storjury (Grand Jury), som har fra 16 til 23 medlemmer.

Kjendiser på kundelistene

Siktelsen og arrestasjonen av Maxwell kom nesten på dagen et år etter at hennes elsker, venn og medsammensvorne Jeffrey Epstein ble arrestert. Epstein ble funnet død i cellen sin 10. august i fjor. Rettsmedisineren i New York konkluderte med at Epstein tok sitt eget liv, men mange mener han ble likvidert på grunn av at han visste for mye om mektige og kjente personer som USAs tidligere president Bill Clinton og Englands Prins Andrew.

Også Kronprinsesse Mette-Marit og Terje Rød-Larsen er blitt trukket inn i skandalen rundt Epstein og Maxwell.

Ifølge Fox News skal Ghislaine Maxwell være villig til å samarbeide med FBI om alle anklagene. Eksperter mener det gir grunn til at flere kjendiser har grunn til å frykte hva som kommer.
Maxwell holdes ved Merrimack County Jail, et fengsel om lag 32 kilometer fra luksushjemmet der hun ble pågrepet torsdag, opplyser en kilde som er kjent med saken til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge en lokal advokat blir Maxwell trolig holdt på en egen celle der hun kan overvåkes kontinuerlig.

– De kommer til å opprettholde det strengest mulige sikkerhetsnivået, sier advokat Ted Lothstein, som jevnlig besøker fengselet men som ikke representerer den britiske kvinnen.

Siden Epstein ble arrestert for et år siden, har Maxwell holdt seg i skjul og kommunisert med påtalemyndigheten gjennom sin advokat.

Det er ventet at hun blir overført til New York neste uke for å møte for retten, opplyser statsadvokatens kontor på Manhattan.

Fengselet i New Hampshire omtales som veldrevet og med enkel standard, men mye bedre enn det hun kan vente seg i New York. (NTB)

Les også: