I et langt intervju med den britiske tv-kanalen TalkTV sier Ghislaine Maxwell at hun tror hennes tidligere partner Jeffrey Epstein ble myrdet i fengselet i New York. Maxwell ble intervjuet fra sin celle i et fengsel i Florida, der hun soner en dom på 20 år for å ha hjulpet Epstein med å foreta seksuelle overgrep mot flere unge tenåringsjenter. Hun kommenterer også det britiske kongehuset.

– Jeg tror at han ble myrdet. Først var jeg sjokkert, så lurte jeg på hvordan det hadde skjedd.

Uttalelsene falt i et intervju med TalkTVs Jeremy Kyle mandag kveld. Dette er det første intervjuet Maxwell har gitt etter at hun ble dømt i juni 2022. I intervjuet, som går rett inn i en opphetet debatt om det britiske kongehuset, kommenterte hun også det berømte bildet av den britiske prins Andrew med armen rundt Virginia Roberts, nå kjent som Ms Giuffre. Hun har senere saksøkt prinsen for seksuelle overgrep, tilskyndet av nettopp Ghislaine Maxwell.

Prins Andrew sees her med armen rundt den da 17 år gamle Virginia Roberts, nå kjent som Ms Giuffre. Ghislaine Maxwell sees til høyre i bildet. Foto: Frigitt av US Department of Justice/PA

I mandagens intervju benekter Ghislaine Maxwell at hun introduserte prins Andrew til Ms Giuffre, og hun mener bildet av henne sammen med prinsen og den da 17 år gamle Virginia Roberts, tatt i London, må være falskt.

Les også:

Virginia Roberts beskriver møtet med prins Andrew som 17-åring

Lesermøte i Oslo torsdag 26. januar kl. 18.00

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.