En dommer i New York har bestemt at mer enn 170 av Jeffrey Epsteins edsvorne menn skal få sin identitet avslørt de kommende uker. 

Ofrene forblir anonymisert 

Kjennelsen som mandag ble utstedt av dommer Loretta Preska, ga ordre om at dokumenter med relevans for en injuriesak mot Epsteins tidligere assistent Ghislaine Maxwell anlagt av Virginia Giuffre, skal offentliggjøres. 

Dokumentene forventes å identifisere 177 personer som tidligere er blitt omtalt som John Doe eller Jane Doe. Dommeren tillot at navnene på flere av Epsteins ofre som også er navngitt i dokumentene, kan forbli anonymisert for å beskytte deres privatliv. Rettskjennelsen trer i kraft 1. januar 2024 med en ankefrist på 14 dager. 

Maxwell fikk tyve år

Injuriesøksmålet som ligger til grunn for kjennelsen, går tilbake til 2015 da Giuffre saksøkte Ghislaine Maxwell for ærekrenkelse efter at hun, Maxwell, hadde stemplet Giuffre som løgner på grunn av anklagene om seksuelle overgrep mot mindreårige. 

I desember 2021 ble Maxwell dømt til tyve års fengsel for sexhandel med barn.

Offentliggjøringen av dokumentene forventes å kaste ytterligere lys over Epsteins nettverk og vil sannsynligvis omfatte e-poster, vidneutsagn og juridiske dokumenter. 

Lolita-ekspressen

Tidligere vidnemål har inkludert beretninger om høyt profilerte personer som Bill Clinton, prins Andrew, skuespilleren Kevin Spacey, Robert F. Kennedy jr. – reisende med Epsteins privatfly med døpenavnet Lolita-ekspressen. 

Siden Epsteins angivelige selvmord mens han sto tiltalt for sexhandel i 2019, har boet efter ham fortsatt å kjempe mot søksmål blant annet fra JP Morgan og dusinvis av ofre.

– Epstein begikk ikke selvmord

Kjøp Totalitarismens psykologi! Kjøp eboken her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.