Offentliggjøringen av 177 navn på Jeffrey Epsteins edsvorne som vi før jul skrev om i Document, er blitt utsatt efterat en kvinne, en «Jane Doe», har anket kjennelsen fra en dommer i New York.

Tidligst 22. januar

Kjennelsen bestemte at dokumenter med relevans for en injuriesak mot Epsteins tidligere assistent Ghislaine Maxwell anlagt av Virginia Giuffre, skulle frigis, men tidligst 1. januar 2024. Det ble gitt en ankefrist på 14 dager. 

Dokumentene vil ikke bli offentliggjort før tidligst 22. januar, bekrefter U.S. District Court for the Southern District of New York overfor NewsNation.

Utsettelsen kommer efterat en «Jane Doe» er innvilget 30 dagers utsettelse for å vurdere hennes krav om å forbli anonymisert.

Bill Clintons eskapader

Dokumentene forventes å identifisere 177 personer som tidligere er blitt omtalt som «John Doe» eller «Jane Doe». Dommeren tillot at navnene på flere av Epsteins ofre som også er navngitt i dokumentene, kan forbli anonymisert. 

Giuffre har i detaljer beskrevet Bill Clintons eskapader på Epsteins private karibiske «orgie-øy» Little Saint James.

– Måtte sannheten komme frem

I kommentarfeltet under Documents tidligere omtale av kjennelsen, skriver signaturen «Vantroende»:

– Er redd dette kan bli litt som offentliggjøringen av 14.000 timer film fra sikkerhetskameraene på Capitol 6. januar. Dette blir nok halt ut og forsøkt bagatellisert maksimalt. Eller kanskje Loretta [dommeren som beordret offentliggjøringen] havner i en «ulykke». Måtte sannheten komme frem.

Oppdatering:

Det verserer en rekke rykter om at Epstein-listene skal være offentliggjort, men pr. 01.15 norsk tid 4. januar synes ingen navn å være tilgjengelig. En variant som hevdes er at web-stedet er hacket.

177 av Jeffrey Epsteins sammen­svorne skal navngis

 

 

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.