Påfallende mange mennesker som sitter med ufordelaktig informasjon om, eller er på kant med mennesker med penger og/eller makt, dør i ulykker eller selvmord. 

10. august 2019 ble Jeffrey Epstein funnet død i sin fengselscelle i Metropolitan Correctional Center, New York, hvor han ventet på at anklagene mot ham skulle komme opp for retten. 

Legene slo fast at dødsårsaken var selvmord ved hengning. Dette har den jevne amerikaner tungt for å tro på. Meningsmålinger viser at bare 16 prosent trodde Epstein begikk selvmord mens 45 prosent trodde han ble myrdet og 39 prosent visste ikke. 

Som resultat av Epsteins død ble alle siktelser avvist og oppmerksomheten flyttet til hans medarbeidere, spesielt Ghislaine Maxwell som ble arrestert og tiltalt i juli 2020. I desember 2021 ble hun dømt på fem punkter relatert til sexhandel.

«Epsteining»

Over hele verden hadde et nett av milliardærer, kjendiser og politikere – inkludert Bill og Hillary Clinton – grunn til å trekke et lettelsens sukk over Epsteins bekvemmelige død. 

Omstendighetene rundt Epsteins død og hans formodede besittelse av kompromitterende informasjon om mektige personer, har generert spekulasjoner om at han ble myrdet – og det har gitt språket vårt et nytt ord. 

Epsteining er blitt begrep for å begå drap og fremstille det som selvmord – spesielt mot et vitne eller medsammensvorne i en forbrytelse.

Etter Epsteins død er flere personer som kan være i besittelse av kompromitterende informasjon om mektige personer, funnet død.

Jean-Luc Brunel

I februar ble Epsteins medarbeider Jean-Luc Brunel funnet hengt etter et tilsynelatende selvmord i La Santé-fengselet i Frankrike.

Brunel ble navngitt av Virginia Giuffre som hevder at hun som mindreårig hadde sex med Brunel ved flere anledninger. Giuffre anklaget også prins Andrew for seksuelle overgrep.

Ghislaine Maxwells bror Ian Maxwell sa til New York Post etter Jean-Luc Brunels død, at han var sjokkert og at familien «frykter for hennes sikkerhet»:

– Det er virkelig sjokkerende. Nok en er funnet hengt i et høysikkerhetsfengsel. 

Steve Bing

I juni ble Clintons sponsor og nærstående venn, den venstreorienterte milliardæren Steve Bing funnet død etter å ha falt fra sin luksuriøse leilighet i 27. etasje i Los Angeles. Årsaken skulle være at han var deprimert over mangelen på kontakt med folk under covid-nedstengningen. Han var 55 og hadde ellers alt et menneske kan ønske seg. Politiet definerte det umiddelbart som selvmord.

Steve Bing tilhørte en «hard festgruppe» som inkluderte Ron Burkle og Jeffrey Epstein. Bill Clinton var raskt ute med kondolanser hvor han beskrev sin nære venn som en mann som var «villig til å gjøre hva som helst for sakene han trodde på» og håpet at han «endelig» har funnet fred.

Mark Middleton & Ashley Haynes

I mai ble Clintons spesialrådgiver Mark Middleton funnet hengende i et tre med en ladning hagl i brystet. Han ble 59 år og var mannen som 17 ganger inviterte Jeffrey Epstein til Det hvite hus.

Middletons far Larry og enken Rhea kjemper for å holde bilder og «annet illustrativt innhold» omkring Middletons død unna offentligheten – for å hindre spredning av ubegrunnede konspirasjonsteorier.

Noen måneder før Middlethons død ble Ashley Haynes funnet druknet i en elv med ankelen bundet til en betongblokk. Haynes var en nærstående medarbeider av Middleton. Etter at det er skapt tvil om selvmordet virkelig var selvmord, granskes dødsfallet på ny.

Steven Hoffenberg

Steven Hoffenberg, Jeffrey Epsteins mangeårige mentor, ble funnet død tirsdag 23. august. Liket hadde mest sannsynlig ligget en måneds tid og kunne ikke identifiseres visuelt.

Hoffenberg beskrev seg selv som Epsteins beste venn og det antas at Epsteins formue var skapt gjennom Hoffenbergs pyramidespill på 460 millioner dollar – noe Hoffenberg sonet atten år i fengsel for.

Hoffenberg ble funnet etter at en av Epsteins tidligere ofre, Hoffenbergs nære venn Maria Farmer, kontaktet lokalt politi.

I Hoffenberg så Maria Farmer ytterligere et offer for Epstein:

– Han var familie for meg, jeg elsket ham. Han mistet sin formue og sin familie på grunn av Epstein og for det sonet han tyve år i fengsel. Da han kom ut var han en gjenfødt kristen og ønsket bare å gjøre godt for alle, sa hun til The Daily Beast.

Hoffenberg hadde tidligere ifølge NPR, lovet å hjelpe ofrene for pyramidespillet ved å saksøke Epstein for å dekke tapene deres. Han hadde også lovet å avsløre elitens pedofiliring og sagt at Gislaine Maxwell kommer til å «nevne noen store navn» for å redde sitt eget skinn. 

Michael Hastings

Det er ikke bare i kretsen rundt Jeffrey Epstein at folk har takket for seg. Vi har allerede skrevet om John McAfee som ble funnet død i sin spanske fengselscelle i 2021. På den mer hjemlige scene var Lars Vilks og Kurt Westergaard jaktet av muslimer. Samuel Paty måtte dø for å ha provosert islam.

Konspirasjonene etter John McAfees død lever

Journalisten Michael Hastings, mannen som i 2010 «avsatte» øverstbefalende amerikanske general i Afghanistan, Stanley McChrystal, døde i en bilulykke to år senere, bare 33 år gammel. Hastings jobbet for nettstedet BuzzFeed og var medvirkende redaktør hos Rolling Stone.

Natten han døde hadde Hastings kontaktet Wikileaks’ advokat Jennifer Robinson og sendt en e-post til BuzzFeed hvor han meldte at han «gikk under radaren» ettersom han jobbet med en stor sak.

Hastings hadde bare timer før ulykken bedt om å få låne naboens bil fordi han hadde mistanke om at datasystemet på hans egen bil var blitt hacket. Ifølge et øyenvitne akselererte bilen hans plutselig – en splitter ny Mercedes C250 – den kom ut av kontroll, smalt inn i et palmetre og tok fyr.

Dødsfallet ble offisielt erklært som en ulykke. En dataingeniør hadde vist New York Times hvordan en moderne bil kunne hackes fra stor avstand, og det ansporet bilprodusentene til å ta datasikkerhet i biler på alvor. 
 

Takk til «Sannhet – setter fri!» i kommentarfeltet!

 

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.