Ghislaine Maxwell sammen med Jeffrey Epstein. Foto: US Dep of Justice

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, får ikke innfridd ønsket om å holde skjult et vitneprov hun ga i en sivil sak i 2016.

Maxwells forsvarer, Ty Gee, har framholdt at vitnemålet skulle holdes skjult for offentligheten fordi det ifølge ham ble lekket til påtalemyndigheten i forbindelse med at hun nå blir straffeforfulgt, ifølge Washington Post.

Dommer Loretta Preska i New York avslo det som hun beskrev som et forsøk «i ellevte time». Hun hadde beordret at dokumentene skulle frigis torsdag, men utsatte avgjørelsen for å gi rom for anke.

Gee sa at Maxwell bare avslørte informasjon om sitt privatliv i den sivile saken, der Epsteins anklager, Virginia Giuffre, saksøkte Maxwell. Forsvareren argumenterte videre for at offentliggjøringen ville kunne påvirke Ghislaines muligheter for en rettferdig rettssak, skriver avisen.

Det ble inngått en avtale i forbindelse med den sivile saken som skulle hindre at dokumentene ble brukt til straffeforfølgelse, ifølge Gee.

Maxwell er siktet for å ha rekruttert tre jenter som ble seksuelt misbrukt av den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein. Hun har avvist anklagene.

Epstein var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner da han ble funnet død i en fengselscelle i New York i august i fjor.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.