Bill Clinton står overfor nye avsløringer. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB Scanpix

Bill Clinton inviterte Ghislaine Maxwell til intim middag med venner, etter en kjendisgalla i Los Angeles i 2014, melder amerikanske medier.

Det er The Daily Beast som går ut med nyheten:

“This is an intimate dinner with Clinton in LA,” an aghast source told the Web site.

“Think of all the people [Clinton] knows in LA — and Ghislaine gets to attend.” (The New York Post)

Det forundrer kilden at Clinton inviterte Maxwell til en så intim middag, ettersom han senere har forsøkt å distansere seg fra både Jeffrey Epstein og Maxwell. Videre hevder en kilde at Clinton var lettet over at middagen ikke ble kjent for pressen.

Omfattende anklager 

Ghislaine Maxwell sitter for øyeblikket fengslet i New York siktet for forhold tilknyttet seksuelt misbruk av unge jenter, i ledtog med Jeffrey Epstein.

Ifølge enkelte ofre deltok Maxwell selv i misbruket, samtidig som hun rekrutterte jenter til å utføre seksuelle tjenester og massasjer for Epstein. I dokumentaren Jeffrey Epstein: Filthy Rich, som omtaler disse beskyldningene, anklages Bill Clinton for å ha besøkt Epsteins «Love Island». To vitner, en av jentene og en vaktmester på øya, sier de har sett Bill Clinton på «Love Island» med egne øyne.

En omfattende sak mot Epstein startet allerede i 2005, og i 2008 sa han sa seg skyldig i anklagene mot ham, hvorpå han sonet 13 måneder i fengsel. Anklagene og ryktene rundt både Epstein og Maxwell har vært kjent i en årrekke, men det har ikke hindret hverken Clintons eller andre å omgås med paret.

Epstein gikk angivelig selvmord i fengsel i 2019.

Indisier og ny panikk 

Clinton-familien, tross fornektelse, slipper ikke unna tilknytningen til Epstein og Maxwell. Tidligere i år melte The Irish Sun at Hillary Clinton ga Maxwells nevø, Alexander Djerassi, jobb i det han uteksaminerte fra universitetet. Djerssi har gjentatte ganger fått blitt ansatt i ulike stillinger under Hillary Clintons, i hennes tid som statssekretær. Både Maxwell og Hillary Clinton avviser noen form for sammensvergelse.

Bill Clinton nekter for å ha besøkt «Love Island», til tross for at han har fløyet Lolita Express, Epsteins privatfly, hele 26 ganger. Det fremkommer av flyets passasjerlister. Flyet har vært en viktig del av etterforskningen av Epstein, grunnet anklager om at Epstein brukte flyet til å frakte mindreårige jenter til den private øya.

Nå skaper passasjerlister ny panikk i Epsteins famøse og rike omgangskrets. Statsadvokat Denise George har utsendt en stevning for å få utlevert fullstendige flylogger, fra hele Epsteins flyflåte: fire helikoptere og tre privatfly. Loggene er sentrale i en kartlegging av alle passasjerer i tidsrommet 1998 og fram til Espeins død i 2019.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.