Ghislaine Maxwell er kjent skyldig i fem av de seks tiltalepunktene mot henne. Hun er blant annet dømt for å ha rekruttert unge jenter som så ble utsatt for seksuelle overgrep.

Maxwell skal etter dommen ha fungert som en medhjelper for milliardæren Jeffrey Epstein og hans venner.

60 år gamle Maxwell får trolig lang fengselsstraff, og risikerer livstid i fengsel.

Epstein tok angivelig sitt eget liv i fengselet for to år siden, før saken mot ham kom for retten. Omstendighetene rundt selvmordet skapte flere spørsmål.

Epstein pleide omgang med en rekke medlemmer av den ypperste eliten. Det påstås at blant annet Bill Clinton skal ha flydd med privatflyet til Epstein en rekke ganger. Flyet gikk under det talende navnet «Lolita Express».

Britenes prins Andrew havnet også i hardt vær etter at det ble kjent at han hadde hatt omgang med Epstein.

Les også: Epstein brukte jenter for å få tak på prins Andrew

Terje Rød-Larsen skyldte Epstein et større pengebeløp, og da han nektet å forklare bakgrunnen for gjelden til styret, måtte han trekke seg som leder for sin egen stiftelse.

Les også: Terje Rød-Larsen om Epstein-pengene: Jeg gjorde det, men jeg angrer

De seks tiltalepunktene mot henne gjelder kriminelle handlinger som skal ha blitt begått mellom 1994 og 2004, og som er knyttet til en rekke ikke navngitte kvinner. To av dem sier at de bare var 14 og 15 år da de ble utsatt for seksuelle overgrep.

Under rettssaken hevdet aktoratet at Maxwell først sørget for å få ofrenes tillit og tok dem med på handleturer og kinobesøk. Hun skal deretter ha oppfordret dem til å gi Epstein massasje, noe som ved flere anledninger endte med at de ble utsatt for overgrep. Han skal da ha gitt dem penger. (NTB)

Ifølge påtalemyndigheten deltok også Maxwell ved flere anledninger i overgrepene.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.