Maxwell er siktet for å ha rekruttert tre jenter som ble seksuelt misbrukt av den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein. Hun har avvist anklagene. Epstein var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner da han ble funnet død i en fengselscelle i New York i august i fjor. Arkivfoto: John Minchillo / AP / NTB

I et nær 500-sider langt vitnemål fra 2016 avviser Ghislaine Maxwell, tidligere partner til avdøde Jeffrey Epstein, å ha rekruttert mindreårige til ham.

Maxwell er siktet for sin rolle i Epsteins seksuelle misbruk av en lang rekke mindreårige jenter, blant annet ved å hjelpe ham med å rekruttere jenter under 18 år, vinne deres tillit og til slutt misbruke dem.

Hun erkjenner å ha ansatt mange folk for milliardæren, blant annet gartnere, kokker, hushjelper, butlere og sjåfører. Hun hevder imidlertid at alle hun ansatte, var i «passende alder» og ikke mindreårige.

Disse opplysningene kommer fram i et nesten 500-sider langt vitnemål offentliggjort torsdag, som Maxwells advokater skal ha kjempet i månedsvis for å holde skjult fra offentligheten.

– Løgner

I vitnemålet går hun også hardt ut mot Epstein-anklager Virginia Giuffre, som blant annet har hevdet at Maxwell arrangerte sexmøter for henne med prins Andrew i sitt hus i London. Giuffre har også hevdet at hun ble presset til å ha sex med Epstein og Maxwell samtidig.

– Hun er en stor løgner. Dere vet alle sammen at hun har løyet om en rekke ting og dette er bare en av mange avskyelige ting hun også har løyet om, sa Maxwell i vitnemålet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Da Giuffres advokat spurte henne om hun noensinne hadde observert mindreårige jenter i Epsteins hjem, fortsatte Maxwell å benekte enhver befatning.

– Jeg hadde et kontor med en dør som var lukket, og jeg arbeidet der inne. Jeg er ikke ansvarlig for hva Jeffrey gjør, og jeg følger ikke alltid med på hva som foregår i huset, svarte Maxwell.

Avviste trekant

Da hun ble spurt om hun noensinne var Epsteins kjæreste, svarte Maxwell at det var et «vanskelig spørsmål».

– Det hendte at det var stunder der jeg likte å se på meg selv som kjæresten hans, sa hun.

Maxwell, som risikerer opp mot 35 år i fengsel dersom hun blir dømt, er også anklaget for å ha tatt del i det angivelige misbruket av mindreårige.

– Jeg har aldri hatt sex uten samtykke med noen, noensinne, noe sted, sa hun i vitnemålet.

Rettssaken mot Maxwell er berammet til juli 2021.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!