– Aktoratet har ikke klart å bevise noe galt, så jeg kommer ikke til å vitne, sa Ghislaine Maxwell til dommeren i saken mot henne fredag. Uttalelsen kom etter at hennes forsvarere hadde avsluttet sin vitneførsel med den tidligere Miss Sverige, Eva Andersson.

«Your Honor, the government has not proven its case beyond a reasonable doubt so there is no reason for me to testify,” Maxwell responded. As she spoke, her lawyer, Bobbi Sternheim, stood at her side, her arm wrapped around her lower back.

– Ærede dommer, påtalemyndigheten har ikke bevist sin sak utover en rimelig tvil, så det er ingen grunn til at jeg skal vitne, svarte Maxwell. Da hun snakket, stod hennes advokat, Bobbi Sternheim ved hennes side, med sin arm rundt Maxwells  nedre rygg.

Forsvarerne avsluttet fredag to dagers vitneførsel som hadde til sikte å undergrave vitnemålene fra de fire kvinnene som mente seg misbrukt, som barn i tenårene, av Maxwell og hennes avdøde partner, Jeffrey Epstein.

Den siste som vitnet til fordel for Maxwell var svenske Eva Andersson, som i 1980 var Miss Sverige, og som kom som nummer fire i Miss Universe. Andersson var sammen med Epstein på 80-tallet, og opprettholdt vennskapet med ham også etter at Epstein ble dømt for å ha kjøpt sex av en mindreårig i 2008.

Hun giftet seg senere med en annen rik amerikaner, og bærer nå navnet Andersson-Dubin.

Skjermdump: New York Times

Andersson-Dubin hadde tre barn, som også ble introdusert for Epstein. De refererte til ham som «onkel F», men Andersson-Dubin hadde aldri sett at Epstein eller Maxwell opptrådte usedelig i forhold til unge jenter.

A defense lawyer, Jeffrey Pagliuca asked: “Did you observe any inappropriate conduct between Mr. Epstein and any teenage females?”

“I did not,” Ms. Andersson-Dubin replied.

Ms. Andersson-Dubin’s testimony also contradicted an accuser’s account of sexualized group massages involving Ms. Maxwell and Mr. Epstein. That witness, identified in court only as Jane, said that she first been abused by Ms. Maxwell and Mr. Epstein when she was 14 or 15 years old. (New York Times)

Andersson-Dubin var tidligere i saken nevnt ved fornavns nevnelse av en av aktoratets fire kvinner, «Jane».

“You told the government about a woman named Eva who joined in, correct?” asked a defense lawyer, Laura Menninger.

“Correct,” Jane replied.

While questioning Ms. Andersson-Dubin, the defense showed her a picture of Jane. Ms. Andersson-Dubin testified: “I don’t recall ever meeting this person.”

“Absolutely not,” Ms. Andersson-Dubin replied, also adding that she had never been in a group massage with Jane. (New York Times)

Forsvarene førte tidligere som vitne en psykolog som spesialiserer seg på minne og hukommelse. Psykologen reiste tvil om vitnemålene til de nå voksne kvinnene som hevdet de hadde blitt tvunget med på sexorgier med Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein.

Saken avsluttes mandag med prosedyrer fra aktoratet og forsvarere.

Eva Andersson-Dubin, who once dated Epstein, is called to testify for Maxwell’s defense. (NYT)

Ghislaine Maxwell won’t testify at her sex trafficking trial; defense rests (Fox19)

Les også:

-Epstein ble sannsynligvis drept på cella

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.