Nytt

Jeffrey Epstein undertegnet sitt testamente to dager før han ble funnet død i sin celle i Metropolitan Correction Center. Han var verdt 577 millioner dollar, viser oppstillingen av verdier.

Det er New York Post som offentliggjør testamentet som lister eiendommene: Huset i New York, eiendommen i Palm Beach, Florida, ranchen i Mexico, leiligheten på Foch Avenue i Paris, og de to øyene på Virgin Islands. Den ene til 22 millioner og den andre til 63 milllioner dollar. I tillegg kommer fly og biler til 18 millioner.

Epstein var rik, hvis noen hadde tvilt på det. Rik nok til at de superrike ville sees med ham. I tillegg kunne han tilby dem tjenester.

Prince Andrew er blant dem som i helgen sendte ut en melding om at han tok på det sterkeste avstand fra Epstein og hans aktiviteter. Det var etter at Sunday Mail offentliggjorde et bilde av prinsen som forlater Epsteins etterhvert beryktede hus ved Central Park i 2010. Det var to år etter at Epstein hadde vært i retten og blitt dømt for seksuell utnyttelse en første gang.

Dette bildet fra 2001, hvor prins Andre står med armen rundt livet på unge Virginia Roberts, er vanskelig å viske vekk. En smilende Ghislaine Maxwell i bakgrunnen. Det påstås at Ghislaine, datter av Robert, skaffet Epstein unge jenter, hvorav Roberts var en. Fra 14 år og oppover. Men New York Post har også en historie om tre franske jenter som ble sendt Epstein som fødselsgave av den franske modelljegeren Bunel. Den yngste var 12 år.

Tidligere statsadvokat i New Yorks sørlige distrikt advarer mot tabloid-justis. Men denne saken har alle elementer som gjør at den ruller videre: Kongelige, superrike, tidligere presidenter og andre politikere, privatfly og private øyer, og nok detaljer til at det fyrer opp folks fantasi. Prins Andrew eller Buckingham Palace kunne like gjerne forholdt seg taus. Denne saken forsvinner ikke.

Jeffrey Epstein signed will just two days before suicide

 

Barr sparker sjefen for fengselsvesenet

I mens arbeider justisminister William Barr videre for å finne ut om Epstein begikk selvmord eller ble drept. Mandag sparket han sjefen for fengselsvesenet.

ttorney General William Barr announced on Aug. 19 that the acting director of the Bureau of Prisons (BOP) has been reassigned, a week after disgraced financier Jeffrey Epstein was found unresponsive in his federal prison cell.

Hugh Hurwitz, who served as the prisons chief for the last 15 months, has been asked to return to his role as Assistant Director of BOP’s Reentry Services Division where he will oversee the implementation of the First Step Act, the attorney general said in a statement. The statement did not give a specific reason for the reassignment.

AG Barr Replaces Prisons Director in Wake of Jeffrey Epstein’s Death