Ghislaine Maxwell ble i desember dømt for rekruttering og «grooming» av tenåringsjenter.

Britiske Maxwell som nu er 60 år gammel, fikk tyve års fengsel for sin «instrumentelle rolle i seksuelle overgrep mot flere unge tenåringsjenter».

I tillegg ble hun dømt til fem års prøvetid og en bot på 750 000 dollar.

Før dommen falt henvendte Maxwell seg for første gang til retten og beklaget overfor ofrene smerten de har opplevd:

– Jeg vil også erkjenne at jeg er blitt dømt for å ha hjulpet Jeffrey Epstein. At jeg noensinne har møtt Jeffrey Epstein er det største feilgrep i mitt liv.

Dommer Alison Nathan sa at Maxwell «direkte og gjentagne ganger over mange år, var involvert i et avskyelig opplegg»:

– Ms. Maxwell anerkjenner ofrenes smerte og angst, men ikke sitt eget ansvar, sa Nathan før hun forkynte dommen på 240 måneders fengsel.

Annie Farmer var eneste vitne som sto frem under sitt virkelige navn under rettssaken:

– Vi følte oss maktesløse alle sammen. 

Maxwell med fotlenker og blå fangedrakt, unngikk å se henne inn i øynene.

Straffeutmålingen var adskillig lavere enn de 30 til 55 årene som påtalemyndighetene krevde. På den annen side kan tyve års fengsel for en 60-åring i mange tilfeller være likelydende med livsvarig. Advokatene har indikert at de planlegger å anke dommen.

Jeffrey Epstein ble funnet hengt i sin fengselscelle i 2019. Hvorvidt det var selvmord er i vide kretser betvilt. Epstein hadde mange og mektige venner. At listen over hans klienter ikke er offentliggjort tilskrives av mange det faktum at han nettopp hadde mange og mektige venner.

Ghislaine Maxwell er datter av avdøde avisbaron og multimillionær Robert Maxwell.
 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.