Nesten alle opprørerne som ble arrestert etter å ha stormet og okkupert Hamilton Hall på Columbia University i forrige måned, fikk sakene sine henlagt av statsadvokat Alvin Braggs kontor.

Av de 46 personene som var siktet for ulovlig inntrenging i forbindelse med okkupasjonen av bygningen, henla Manhattan District Attorney’s Office sakene mot 31 personer, hovedsakelig på grunn av mangel på bevis. Blant dem var studenter eller ansatte ved Columbia, Barnard eller Union Theological Seminary.

Fjorten andre fikk tilbud om å få sakene sine henlagt, hvis de unngikk å bli arrestert i løpet av de neste seks månedene, men de tiltalte avslo og må møte i retten igjen 25. Juli. På en pressekonferanse etter høringen sa noen av dem at de avviste aktoratets tilbud for å vise solidaritet med dem som står overfor den mest ekstreme undertrykkelsen i den pro-palestinske bevegelsen.

Document har tidligere skrevet om okkupasjonen av Hamilton Hall hvor studentene tok seg inn ved å knuse ruter i dørene. De barrikaderte seg, og det ble gjort betydelig skade innvendig.

Dagen etter ble flere titalls personer arrestert da opprørspoliti tok seg inn i den ødelagte og barrikaderte bygningen, skriver NBC News.

Den siste tiltalte, James Carlson, har to andre åpne saker mot seg som involverer separate anklager, blant annet flaggbrenning, skriver NBC. Carlson har ingen tilknytning til skolen, er etterkommer av en styrtrik familie og eier en bolig til 2,3 millioner dollar i Park Slope, Brooklyn, skriver New York Post.

Han er blitt utpekt som den mulige lederen av protestene ved Columbia University, og står tiltalt for hatkriminalitet, overfall og tyveri for å ha satt fyr på flagget til en Israel-tilhenger og deretter slått 22-åringen i ansiktet med en stein under en demonstrasjon i april. (Disse alvorlige anklagene ble ikke nevnt av NBC News, bare flaggbrenningen).

Carlson er også anklaget for å ha ødelagt et kamera inne på One Police Plaza etter at han ble tatt i forvaring under overtakelsen av Hamilton Hall.

Under rettsmøtene torsdag ettermiddag sa en aktor at de tiltalte ikke hadde en kriminell fortid, og at de vil bli møtt med interne disiplinærsaker ved Columbia. En tjenestemann ved universitetet sa at dette var en pågående prosess, men nektet å kommentere saken ytterligere, skriver NBC News.

Aktor sa at det ville ha vært ekstremt vanskelig å bevise de henlagte sakene fordi statsadvokatens kontor mangler bevis, inkludert opptak fra overvåkningskameraer som ble tildekket av okkupantene. At noen av de bar masker, gjorde det også vanskelig å identifisere deres handlinger.

I rettssalen bar noen av de tiltalte ansiktsmasker, og noen hadde på seg keffiyeh og solbriller. Da rettsmøtet begynte, konfiskerte politiet det som så ut til å være et protestskilt som ble funnet under et av setene.

Da en aktor fortalte retten at Carlson var anklaget for å ha brent et israelsk flagg, kunne man høre noen av de tiltalte som satt i salen fnise. En politibetjent ba dem om å være stille, ifølge NBC News.

New York Post har snakket med politifolk i NYPD, tjenestemenn i høyere utdanning og jødiske ledere som er rasende på Alvin Braggs kontor.

Mangel på bevis? sa en av dem. Var det ikke nok med et kroppsbåret kamera?

Vi har en statsadvokat som gir dem tillatelse til å gå enda lenger nå, raste en annen politiveteran.

Jeffrey Wiesenfeld, som har sittet 15 år som tillitsvalgt i styret for CUNY School of Medicine, som sa at det var utrolig at myndighetene ikke kunne identifisere noen.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.