Studenter ved universiteter over hele landet protesterte mot krigen i Gaza i vår ved å sette opp teltleirer i solidaritet, skriver Brittany Muller i WFLA 8, en lokal nyhetskanal basert i Tampa Bay, Florida.

Demonstranter som risikerer straff for det de gjorde under disse protestene, sier nå at deres rettigheter har blitt krenket. En av disse er Victoria Hemsley som er utvist fra University of South Florida (USF) i Tampa.

Hinckley føler seg urettferdig straffet for å ha protestert i april, da hun oppfordret USF til å kutte båndene til Israel. Hun forteller Muller at hun hadde bare én oppgave igjen for å få sitt fulle vitnemål. Tre dager før eksamen ble Hinckley utvist fra USF:

– Det var ekstremt skremmende å se USF bruke så mye makt, sier hun.

– It was extremely frightening to see USF call out that much force, she said.

Hinckley og andre medlemmer av Tampa Bay Students for a Democratic Society (SDS) organiserte en teltleir i solidaritet for Gaza i slutten av april.

– Vi hadde krav om at USF skulle offentliggjøre sine investeringsporteføljer og selge seg ut av selskaper som støttet folkemordet i Palestina, sier Hinckley.

Document skrev om protesten hvor politiet måtte ty til tåregass etter at rundt 75 til 100 demonstranter ankom universitetsområdet i Tampa med skjold laget av tre, paraplyer og telt. Noen var ikke tilknyttet universitetet og det ble funnet skytevåpen.

En talsmann for universitet sa den gang at de ikke driver en barnehage og anti-israelske oppviglere som bryter reglene, vil få konsekvenser.

Ti demonstranter arrestert ved University of South Florida

Talsmannen mente tydeligvis det han sa.

Hinckley ble ikke arrestert, skriver Muller, men er anklaget for brudd på universitetets retningslinjer og måtte møte til en formell høring. USF fant henne ansvarlig for seks anklager, inkludert besittelse av våpen og skytevåpen, noe hun påstår hun ikke hadde.

Hinckley sa også at USF suspenderte et annet medlem av Student for a Democratic Society. Han er en internasjonal student som nå står overfor deportasjon fordi visumet hans er i fare.

USF sendte WFLA 8 denne uttalelsen:

– Universitetet i Sør-Florida verdsetter ytringsfrihet og beskytter den konstitusjonelle retten for enkeltpersoner og grupper på campus til å samles og uttrykke seg. Dette inkluderer protester og demonstrasjoner som har forekommet mange ganger på våre campus uten hendelser.

– Disse aktivitetene må imidlertid forbli fredelige, og det får konsekvenser å bryte loven eller universitetets retningslinjer. USF har vært tydelig på at vold, trusler, trakassering og forstyrrelser ikke vil bli tolerert.

Til tross for usikkerheten rundt vitnemålet er Hinckley optimistisk. Hun og Tampa Bay SDS kommer til å fortsette å kjempe for vitnemålene som hun sier de har krav på.

Når du begår en forbrytelse, må du sone straffen, sies det, og det samme gjelder for brudd på reglene. Og internasjonale studenter som kommer til USA, bør være spesielt forsiktige og ikke begå lovbrudd. Mange av dem kommer uten tvil fra land der slik oppførsel som vist i videoen under ville bety ekstremt strenge straffer.

Florida ser ut til å være den eneste staten der universitetene gjør det rette. I alle andre delstater går lovbryterne og opprørerne fri, som i Alvin Braggs New York.

De fleste opprørerne ved Columbia University fikk sakene sine henlagt

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.