Ti demonstranter ble arrestert ved University of South Florida (USF) under en anti-israelsk demonstrasjon som raskt utviklet seg til kaos.

I forrige uke ble 10 arrestert ved University of Florida (UF).  En talsmann for universitet sa at de driver ikke en barnehage og anti-israelske oppviglere som bryter reglene, vil få konsekvenser. Mer om det lenger nede på siden.

En av de arresterte ved USF, 39 år gamle Atha Othman, ble funnet med et skytevåpen. Han ble løslatt natt til onsdag etter å ha betalt kausjon, skriver Fox News.

Politiet måtte ty til tåregass etter at rundt 75 til 100 demonstranter ankom universitetsområdet i Tampa tirsdag morgen med skjold laget av tre, paraplyer og telt. Noen var ikke tilknyttet universitetet.

Utover dagen så myndighetene innlegg på sosiale medier der deltakerne uttrykte intensjon om å ta med våpen for å gjøre motstand mot ansatte og politiet ved universitetet.

Etter å ha erklært at demonstrasjonen ikke lenger var lovlig, gikk politiet inn med tåregass for å tvinge demonstrantene til å flytte på seg før de foretok arrestasjoner.

Det var Democratic Society (SDS), som organiserte tirsdagens arrangement. Det er lite informasjon om gruppen, men det kan se ut som det er oppblomstring av Students for a Democratic Society (SDS) som var en radikal studentorganisasjon i USA på 1960-tallet.

En talsperson for universitetet fortalte Fox News Digital at enhver student som blir arrestert kan bli gjenstand for sanksjoner.

Vi er ikke en barnehage

Sist torsdag ble 10 demonstranter arrestert ved University of Florida, i byen Gainesville. De hadde slått leir på universitetets torg. Syv av dem var studenter.

Ledelsen ved universitet ble hyllet av konservative for å ha erklært at det «ikke er en barnehage», og anti-israelske oppviglere som bryter reglene, vil få konsekvenser.

Etter arrestasjonen sa universitetets talsmann Steve Orlando:

– Dette er ikke komplisert: University of Florida er ikke en barnehage, og vi behandler ikke demonstranter som barn – de kjenner til reglene, de brøt reglene, og de vil ta konsekvensene.

DeSantis sier at anti-israelske demonstranter ved universiteter i Florida kan bli utvist

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.