Politiet arresterte flere titalls demonstranter ved University of Texas, Austin onsdag kveld, mens anti-israelske protester fortsetter å spre seg over hele USA.

Også i California skal demonstranter ha blitt pågrepet. Men Texas-politiet er de som får mest oppmerksomhet.

Ved University of Texas i Austin oppløste politi i opprørsutstyr og politi til hest en demonstrasjon og arresterte titalls personer, skriver The Telegraph.

University of Southern California stengte campus og ba politiet i Los Angeles (LAPD) om hjelp.

Politiet arresterte studenter som overga seg til betjentene én etter én, flere timer etter at campuspolitiet, som hadde tatt ned en leir, ble overveldet av demonstranter og ba om hjelp fra LAPD.

Det var også demonstrasjoner ved Brown University i Rhode Island, University of Michigan, Massachusetts Institute of Technologyog California State Polytechnic.

I California skal arrestasjonene ha pågått relativt fredelig, ifølge The Telegraph. Annerledes var det i Austin, Texas.

Hundrevis av lokale og statlige politifolk – inkludert noen på hesteryggen og med batonger – presset seg inn i demonstrantene, og på et tidspunkt fikk de noen til å ramle ut i gaten. Ifølge delstatens departement for offentlig sikkerhet foretok politiet 34 arrestasjoner på oppdrag fra universitetet og Texas-guvernør Gregg Abbott.

Abbott hyllet politiets opptreden, og sa at demonstrantene burde sparkes ut av universitetet.

En ung kvinnelig student som var tilstede sa til Fox 4:

– De ropte ikke for fred, de ropte for ødeleggelsen av Israel, de ropte for en ny intifada, de ropte for døden for sionister.

– Jeg står for fred, jeg ønsker fred. Jeg tror ikke disse demonstrantene står for fred.

Det var nok en gang demonstrasjoner på Columbia University. Universitetets president Minouche Shafik hadde tirsdag satt en frist til midnatt for å komme til enighet om å rydde vekk leiren av telt, men skolen forlenget forhandlingene og sa at de ville fortsette samtalene med demonstrantene i ytterligere 48 timer.

Speaker Mike Johnson (R) oppfordret Shafik til å gå av «hvis hun ikke kan bringe orden i dette kaoset».

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.