Iranske universiteter inviterer studenter som er blitt utvist for voldelige, antisemittiske demonstrasjoner i Vesten, til å fortsette studiene i Iran.

Avslører den vestlige sivilisasjonens natur

Forslaget ble fremsatt av lederen for universitetet i Shiraz i det sydlige Iran, Mohammad Moazzeni. Ifølge det statlige iranske Press TV går invitasjonen til «studenter og professorer som er blitt utvist eller truet med utvisning» for å ha aksjonert for Hamas. 

Moazzeni anklager vestlige myndigheter for å bruke «autokratiske metoder» og «mye vold» for å holde «denne rasende bevegelsen i sjakk», noe som «avslører den vestlige sivilisasjonens natur». Samtidig truer de med å utvise studenter og «ødelegge deres fremtidige karrièrer»:

Kan fortsette i Iran

– Studenter og professorer som er blitt utvist eller truet med utvisning, kan fortsette studiene ved Shiraz-universitetet. Jeg tror at også andre universiteter er forberedt på å legge forholdene til rette.

Seyed Mahmoud Aghamiri ved universitetet Shahid Beheshti i Teheran fulgte torsdag opp tilbudet fra universitetet i Shiraz:

– Vi tar imot studenter som er blitt utvist fra europeiske og amerikanske universiteter for å ha protestert mot sionistene. Vi dekker fullt ut utgiftene til utdannelse og bolig og vurderer stipend for disse studentene.

Det er ikke oppgitt om tilbudet også gjelder homofile, lesbiske og resten av bokstavfolket.

Agitatorer utenfra

Pro-palestinske demonstrasjoner har eskalert ved amerikanske universiteter. Ved University of California Los Angeles (UCLA) ble politiet tilkalt efter voldelige sammenstøt der provisoriske våpen ble tatt i bruk.

Politiet satte håndjern på minst 275 personer Columbia University og City College of New York der demonstranter har etablert leirer og okkupert bygninger. New Yorks borgermester Eric Adams skyldte på «agitatorer utenfra» som forsøkte å radikalisere studentene.

Tulane University i Louisiana rapporterte om minst 14 arrestasjoner og syv suspenderte studenter.

– Disse studentene er vårt folk. Hvis spenningen mellom USA og Iran øker er det disse menneskene som går ut i gatene for å støtte Iran. Professor Foad Izadi på MEMRI TV:

Ayatollah Khamenei har erklært seg som demonstrasjonenes store beskytter:

Gaza-protester går over i okkupasjons­modus

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.