Journalist og aktivist for kvinners rettigheter, Masih Alinejad, er opprørt over at progressive amerikanere nekter å stå sammen med iranske kvinner, og oppfordrer liberale politikere som Michelle Obama og Oprah Winfrey til å ta affære.

Alinejad, som har flyktet fra Iran, var med i Fox & Friends på fredag for å diskutere anti-israelske protester ved universiteter over hele landet. Hun påpekte at fanatikerne ofte blir raskt løslatt fra fengsel og refererte til Ilhan Omars datter som ble arrestert på Columbia University:

Jeg vet ikke om jeg skal gråte, le eller være sint, for de som sier, «jeg er Hamas», sier helt klart,  «jeg er en terrorist, jeg er i stand til å voldta folk, jeg er i stand til å drepe folk», sa Alinejad.

Jeg kommer fra et land der jeg fikk beskjed om at hvis jeg ikke dekker håret, vil jeg bli hengt. Jeg kommer fra et land der kvinnene mine blir voldtatt og utsatt for seksuell trakassering og i mitt land blir man aldri løslatt fra fengsel når man sier «død over den islamske republikken», «død over terroristene». Du blir drept.

Masih Alinejad bor i eksil i New York. I 2019 saksøkte Alinejad den iranske regjeringen ved en føderal domstol i USA for trakassering av henne og familien.

I 2018 ga hun ut boken «The Wind in My Hair», som handler om oppveksten i Iran, der hun skriver at jenter blir oppdratt til å holde hodet lavt, være så diskré som mulig og ydmyke.

Alinejad har vært utsatt for både en kidnappingsplan iscenesatt av det iranske regimet og et attentat. Den 27. januar 2023 offentliggjorde det amerikanske justisdepartementet en tiltale mot tre medlemmer av en østeuropeisk organisert kriminell gruppe for å ha planlagt ett attentat mot Alinejad i New York City. Gruppen hadde tilknytning til Iran og attentatet var bestilt av regimet.

Alinejad er rasende over at amerikanske kvinner ignorerer historien om Dina Qalibaf, en student ved Beheshti-universitetet i Teheran som ble arrestert denne uken etter at hun ble seksuelt trakassert av Den islamske republikkens moralpoliti. Kvinnen ble tatt til en ukjent lokasjon og ingen vet hva som har skjedd med henne, sier Fox-reporteren.

Hun sier at Den islamske republikken i bunn og grunn er Hamas, og forstår ikke hvordan progressive amerikanere kan støtte en gruppe som mishandler kvinner.

Alinejad sier at hun prøver å få oppmerksomheten til skolejenter og studenter på universitetene i USA:

Hvor er dere når iranske mennesker, som kvinner, blir drept? De som sier at de faktisk støtter Den islamske republikken, er hjertelig velkomne til å dra til mitt elskede land Iran, der kvinner blir drept fordi de tydeligvis ønsker å ha den samme friheten – å gå utilslørt på gaten, sykle og synge.

Hun sier til aktivistene som demonstrerer mot krig at den virkelige krigen er den som føres mot kvinner i Iran:

Israels angrep på Iran etterlot ingen ofre, men krigen som den islamske republikken har erklært mot iranske kvinner, har forårsaket hundrevis av dødsfall, tusenvis av fengslinger og dusinvis av henrettelser.

Alinejad sa at hun skammer seg og oppfordret mektige liberale kvinner til å ta ansvar:

Det var ingen protester fra progressive som Ilhan Omar for iranske kvinner i USA. Jeg oppfordrer Michelle Obama, jeg oppfordrer Oprah, jeg oppfordrer alle kvinner her: stå sammen med iranske kvinner for å få slutt på kjønnsapartheidregimet.

Ilhan Omars datter arrestert etter anti-israelsk demonstrasjon

Iransk-amerikaner fordømmer tilhengere av Den islamske republikken Iran

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.