Irans mullaher kjenner så inderlig vel hvordan man former den venstreorienterte materien. Enhver antydning om islamofobi stopper alle argumenter. 

At også europeiske og amerikanske venstreorienterte heier på iranernes demonstrasjoner for frihet, er så unormalt at Irans statsdrevne Press TV går ut med en strategisk fordømmelse av de «islamofobe» protestene. 

Når de omdefinerer protestene mot sitt eget styresett til islamofobi, vet Press TV hvilke strenger de spiller på. 

Med trylleformularet islamofobi håper de å knytte demonstrantene til «ytre høyre» og dermed skremme venstresiden fra å støtte demonstrantene. 

De benytter også anledningen til å lange ut mot «provokatøren» Masih Alinejad.

Her følger noen utdrag av Press TVs artikkel Reaksjon på Mahsa Aminis død: Fredelige protester eller islamofobe opptøyer? av Omar Ahmed, 27. september 2022:

– Sedelighetspolitiet bestrider rapportene om at hun ble slått på grunn av sin «upassende hijab». Det var ingen tegn til hodeskallebrudd, blødninger eller skader på Aminis indre organer. Myndighetene har konkludert med at den unge damen døde av naturlige årsaker. 

Påstanden om at Amini bukket under på grunn av skader påført av politiet, tilskrives først og fremst den USA-baserte og USA-ansatte provokatøren Masih Alinejad. 

Selv om det er rom for debatt om spørsmål knyttet til denne hendelsen, har den løse koalisjonen av for det meste sekulær ‘opposisjon’, vist at denne «bevegelsen» har lite å gjøre med Aminis død eller progressiv politikk. 

Bildene av kvinner som brenner hijaben er over hele verden det mest fremtredende salgsargumentet til den antistatlige «bevegelsen». 

Det har vært en serie motprotester over hele Iran som har trukket til seg millioner av mennesker som fordømmer opptøyene, kapringen av Aminis død av fiendtlige stater og i noen tilfeller helligbrøde.

Deler av de antistatlige opprørerne har avslørt åpen forakt for islamsk tro. Islamofobe handlinger er observert i hjertet av London hvor den anti-iranske MKO-terrorgruppen og pro-monarkiske hooligans angrep den fredelige Arbaeen-prosesjonen hvor kvinner og barn deltar. 

Det stoppet ikke med angrepet på Arbaeen-prosesjonen som falskt omtales som iranske «regimesupportere», også Islamic Centre of England som har tilknytning til den islamske republikken, ble vandalisert. 

Senteret måtte av sikkerhetsgrunner avlyse en religiøs sammenkomst til minne om profeten Muhammeds bortgang (fred være med ham). 

Den økende og frekke tendensen til islamofobiske overgrep fra tilsynelatende pro-demokratiske aktivister er bekymringsfull og illustrerer at mobben bryr seg lite om de liberale verdiene de hevder å stå for.

 

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.