Et kunstprosjekt som har til hensikt å skape oppmerksomhet rundt den pågående kvinnekampen i Iran, vekker oppsikt.

Kunstprosjektet PaykanArtCar består av en iranskprodusert bil som er tildekket av kvinnehår, skriver Nettavisen.

Målet er å fremheve den pågående undertrykkingen i Iran.

– Dette kunstverket består av hår fra kvinner som er donert til bilen. Jeg begynte med dette prosjektet i fjor. Da Mahsa Amini ble drept i fjor høst, bestemte jeg meg for å dedikere bilen til den globale kvinnebevegelsen for frihet i Iran (Women Life Freedom), sier den iranskkanadiske kunstneren Simin Keramati.

Den verdenskjente amerikansk-iranske aktivisten Masih Alinejad er med på avdukingen til andre utgaven av PaykanArtCar.

– Jeg er her for å vise resten av verden at revolusjonens flamme i Iran fortsatt brenner, sier hun.

Islamsk bestialitet: Iran har henrettet ytterligere tre demonstranter

Alinejad er en kraftig proteststemme mot Irans obligatoriske hijablov.

– Vi er her for å si at alt dette håret symboliserer brutaliteten til dette kjønnsapartheidregimet. Dette regimet er som et koronavirus. Det stopper ikke i Midtøsten, men vil spre seg til hele verden, sier hun.

Bare noen mil unna Oslo Konserthus og Oslo Freedom Forum avholdes det en annen konferanse. Norske myndigheter har denne uken invitert to representanter fra det kvinneundertrykkende Taliban-regimet i Afghanistan til samtaler på Oslo Forum på Losby gods.

Eksiliraneren og aktivisten Masih Alinejad reagerer på Taliban-besøket i Norge, og omtaler det som en stor fornærmelse for afghanske og iranske kvinner.

– Det er en skam. Det er en fornærmelse for kvinner i Afghanistan og Iran å se representanter fra Taliban som er her, sier Alinejad.

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.