Anti-israelske protester har rystet campus på flere universiteter i USA de siste ukene, og nå øker antallet arrestasjoner av demonstranter i takt med at myndighetene forsøker å få en slutt på urolighetene.

AP rapporterer at politiet har arrestert nesten 2200 personer i løpet av perioden med bråk, og det er ingen tegn til at protestene – eller arrestasjonene – vil ta slutt med det første, til tross for at politiet har tatt i bruk opprørsutstyr, taktiske kjøretøy og flash-bang-enheter for å rydde teltleirer og okkuperte bygninger.

En video viser anti-israelske demonstranter som ber jøder om å reise tilbake til Polen og Hviterussland. Polen var der hvor den største konsentrasjonsleiren lå under andre verdenskrig, Auschwitz-Birkenau. Her mistet over én millioner jøder livet.

Arbeit Macht Frei. Inngangen til Auschwitz litt utenfor Krakow i Polen. Foto: CC BY 2.5/ Wikimedia

De arresterte studentene ber allerede om spesialbehandling og krever at det ikke føres noen logg over deres lovlige frihetsberøvelse, skriver Breitbart News, som på X ber studentene gå hjem og gråte til sine mødre.

Det er tydeligvis ikke bare studenter som deltar under demonstrasjonene.

Ti demonstranter arrestert ved University of South Florida

Donald Trump hyllet politiet torsdag, og sa politiet oppførte seg beundringsverdig ved å arrestere mange «venstreradikale», anti-israelske «galninger» på campusene til Columbia University og University of California Los Angeles (UCLA).

– Jeg er så stolt av New Yorks beste. De er flotte, flotte mennesker også. Jeg kjenner så mange av dem. De er utrolige. De gjorde en god jobb på Columbia. Og i Los Angeles gjorde de en god jobb på UCLA.

– Dette er en bevegelse fra venstre, ikke fra høyre. Det er ikke høyresiden som er problemet, til tross for hva politiet liker å si.

– FBI-direktøren sa at han bekymrer seg for høyresiden. Ikke bekymre deg for høyresiden, den har det bra. Bekymre deg for venstresiden, for dette er en bevegelse fra venstre.

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.