En student som angivelig er blant lederne for den anti-israelske mobben ved Columbia University, uttalte i en livestream i januar at «sionister ikke fortjener å leve», like lite som nazister gjør det.

Sionisme er rett og slett troen på at jøder har rett til en stat i Israel. De aller fleste jøder er også sionister. Men å mene noe slikt fratar deg retten til å leve, ifølge Khymani James.

The Daily Wire rapporterte torsdag at Khymani James kom med uttalelsene under en universitetshøring, skriver Breitbart News.

James erkjente torsdag at han kom med uttalelsene i januar, før demonstrantenes teltleir ble etablert på Columbia, og ba om unnskyldning for sin voldelige retorikk.

– Det jeg sa var feil. Alle i samfunnet vårt fortjener å føle seg trygge uten forbehold.

Den anti-israelske gjengen på Columbia har vært blant de mest militante i hele USA, med terrorvennlig og antisemittisk retorikk.

Vesten går mot en ny mørk tidsalder

Jødiske studenter rapporterer at de har blitt trakassert av deltakerne og utestengt fra å komme inn på campus. En rabbiner ved universitetet oppfordret jødiske studenter til å forlate campus for sin egen sikkerhets skyld.

I forrige uke fjernet Columbia den anti-israelske leiren med hjelp fra New York Police Department (NYPD). Aktivistene returnerte, og nå forhandler Columbia-administrasjonen og utsetter fristene for når studentene må forlate leiren.

Etter måneder av demonstrasjoner, på grensen av opptøyer, med trakassering av jøder og hyllest av terrorgruppen Hamas, så beskrives altså politiets reaksjon som fascisme.

Disse studentene kan møte på problemer hvis de velger å fortsette studier og aktivisme i Texas eller Florida.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.